Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '08

 
Kategori
Yetenekler
 

Ülkemde güzel şeylerde oluyor bazen. İnandılar ve başardılar. Side Gençlik Merkezi

Ülkemde güzel şeylerde oluyor bazen. İnandılar ve başardılar.  Side Gençlik Merkezi
 

Belediyelerin yaptığı çalışmalar arasında bana göre en özeli, en güzeli, en önemli olanı geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, gençlerimizi sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere yönlendirerek onların, dolayısı ile ülkemizin, geleceğe daha aydınlık, daha umutlu bakabilmesini sağlayacak faaliyetlere zemin hazırlamalarıdır.

Bu anlamda üç dört yıl gibi kısa bir tarihçeye sahip olmasına rağmen ulusal ve uluslararası birçok dalda, birçok başarıya imza atan Side Gençlik Merkezi takdire şayan merkezlerimizden biridir. Side Gençlik Merkezinin bu başarısının altında yatan en önemli etken tabii ki kadrosunda yer alan idealist öğretmenleridir. Fakat en, en önemlisi Side Gençlik Merkezinin başında; kendisiyle bir kaç defa da sohbet etme şansı bulduğum H. Şafak Soygürbüz gibi bir yöneticinin olmasıdır.

Şafak Soygürbüz Side Gençlik Merkezinin başına gelebilecek en iyi şeydir bana göre. Eski bir eğitimci olduğunu bildiğim Şafak Soygürbüz hayata pırıl pırıl gözlerle bakan, en önemlisi gençliğe ve çocuklarımıza inanan, bu azminin, çalışmasının karşılığını da birçok farklı dalda farklı ödül alan çocuklarıyla kanıtlayan bir başöğretmendir. Başöğretmenimizin emanetidir. Bir öğretmen için bundan büyük ödül olmasa gerek.

Zaten hala güzel bir şeyler oluyorsa ülkemizde Şafak Bey ve Şafak Bey gibi idealist öğretmenler sayesinde oluyor. Eğer öğretmenlerimizin çok değil, %30’u %40’ı Şafak Bey gibi olsaydı inanın ülkemiz bugün çok çok daha farklı konumda, farklı yerlerde olurdu diye düşünüyorum.

Onca olumsuzluğa rağmen böyle idealist, inançlı, özverili, aktif insanlar gördükçe insan, hala umut var duygusuna kapılıyor. Başarı bir ekip işidir ama eğer Side Gençlik Merkezinin başında Şafak Bey gibi bir öğretmen olmasaydı bu günkü başarıların hiç biri olmazdı.

İşte size Side Gençlik merkezinin faaliyet alanları içinde yer alan başarı öykülerinin basında yer alan bazı haber linkleri.

http://heryerdenhaber.com/V1/Pg/DetailTown/NewID/82977/CityName/Antalya/CityCode/7/TownName/Manavgat/TownID/88

http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2007/Ekim/30/Haber_284770.aspx

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=294,202&tarih=11.08.2005

http://www.olay07.com/index.php?lng=tr§ion=news&mod=archive&smod=display&pdate=200806300800&nid=11553#Scene_2


Başta çocuklarımız olmak üzere bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimizi, emeğin hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini kanıtlayan ve çok çok mutlu olduğunu tahmin edebildiğim değerli eğitimci, yönetici Şafak Soygürbüz’ü tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. İyi ki varsınız öğretmenim.

SİDELİ TENİSCİLER TARİH YAZDI

ALANYA TENİS TURNUVASINDA SİDE GENÇLİK MERKEZİ RUS TENİCİLERLE FİNAL OYNADI

Bir haftadır süren 6. Alanya Açık Tenis Turnuvası Belediye Başkanlığı Kupasında Side Belediyesi Gençlik Merkezinin büyük başarı elde ettiği turnuva yapılan muhteşem bir finalle sona erdi. Turnuva sonunda derece girenlerin mutlulukları görülmeye değerdi.

Alanya MATA Tenis Akademisi kortlarında oynanan karşılaşmalar oldukça çekişmeli geçti. Genç-yaşlı birçok tenis severin karşılaşmaları yakından takip etmesi, turnuva yetkililerini memnun etti. Son gün 8 yaş karışık, 12 yaş erkekler, 18 yaş erkekler, mix çiftler, 35 yaş üstü erkekler, 35 yaş üstü bayanlar, 35 yaş üstü çift erkekler kategorilerinde oynanan final müsabakaları, kortlara gelen tüm tenis severlere seyir zevki yüksek saatler yaşattı. 85 katılımcının yarıştığı turnuvaya Rusya, İngiltere, Manavgat Clup Alibey ve Side Belediyesi Gençlik Merkezinden katılan sporcuların ailelerinin heyecanlarıyla ayrı bir renk kattılar. Turnuvaya destek veren hakemlere plaketleri Mehmet Ali Koçak tarafından, dereceye giren sporculara ise ödülleri Alanya Belediye Başkan Vekili Kemal Babaoğlu ve turnuva hakemleri tarafından verildi.

Bu turnuvaya katılan Gençlik Merkezi öğrencileri Hasan KÜÇÜK, Sedef ZEYBEK, Yiğit Can TÜTER, Aleyna HOŞBİL, Yasemin ÖZDEN ve Ahmet GÖK Side’nin adını Alanya’da kortlara yazdırdılar.

Gençlik merkezi: öğrencilerimizden Yasemin ÖZDEN ve Sedef ZEYBEK 10 yaş kızlarda finale çıkmak için guruplarında karşı karşıya geldi. Yarı final maçında iki gençlik merkezi öğrencisinin karşılaması da tenisçilerimizin ne kadar başarılı olduğunu ayrıca kanıtlamıştır; dedi.

10 yaş kızlarda yarı final maçını kazanan Yasemin ÖZDEN; turnuva boyunca herkesin büyük bir hayranlıkla izlediği turnuvanın yıldızı Rusya tenis kulübünden Kroskova’ ya yenilerek ikincilik kupasını kaldırdı.

1O YAŞ erkeklerde ise Ahmet GÖK yarı finalde inanılmaz bir maç oynayarak geçen yılın turnuva şampiyonu olan Ekin SİPAHİOĞLU’ nu eleyerek finale kaldı. Ahmet GÖK; final maçında turnuvada büyük bir beğeni ve sempati toplayan Rusya tenis kulübünden Nikita’ya yenilerek ikincilik kupasını kaldırmıştır.

H.Şafak SOYGÜRBÜZ

Side Belediyesi Gençlik Merkezi Yöneticisi

Turnuvaya sonuçları

8 Yaş

1. Burak Bilgin - Alanya Tenis ve Rekreasyon Kulübü

2. Hüseyin Çakır - Alanya Tenis ve Rekreasyon Kulübü

10 Yaş Erkekler

1. Chernykh Nikita - Rusya

2. Ahmet Gök - Side Belediyesi Gençlik Merkezi

10 Yaş Bayanlar

1. Daria Kruzhkova - Rusya

2. Yasemin Özden- Side Belediyesi Gençlik Merkezi

12 Yaş Erkekler

1. Fırat Kuzgun - Alanya Tenis ve Rekreasyon Kulübü

2. Asım Zeybek - Alanya Tenis ve Rekreasyon Kulübü

12 Yaş Bayanlar

1. Ezelsu Çelik - Alanya Belediyespor Kulübü

2. Nagihan Akgün - Alanya Tenis ve Rekreasyon Kulübü

18-35 Yaş Erkekler

1. Hazar Arslan - Maksut Arslan Tenis Akademisi

2. Barış Mülayim - Alanya Tenis ve Rekreasyon Kulübü

18-35 Yaş Bayanlar

1. Süheyla Cihan - Bireysel

2. Aleksashina Irina - Rusya

35 Yaş Üstü Erkekler

1. İskender İnan - Bireysel

2. Ömer Üren - Club Alibeyköy

35 Yaş Üstü Bayanlar

1. Ebru Bölükbaşı - Maksut Arslan Tenis Akademisi

2. Gülhan Çelik - Bireysel

12 Yaş Çiftler

1. Asım Zeybek - Emre Sipahioğlu

2. Fırat Kuzgun - Ekin İğdırlı

Mix Çiftler

1. Hakan Özer - Nermin Atalay

2. Selim İğdırlı - Ayla Altun

35 Yaş Üstü Çift Erkekler

1. Hakan Özer - Maksut Arslan

2. İskender İnan - Mehmet Ekinci

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..