Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '12

 
Kategori
Deneme
 

Yağmur taneleri

Yağmur taneleri
 

Bugünlerde yağmur var benim şehrimde malum sonbahara giriş yaptık, kapalı bir İstanbul sabahına uyanacağız artık..

Sevdiklerimizin gözlerinde güneşi arayacağız kapalı İstanbul günlerinde, sıcacık bir el ısıtacak yüreğimizi, hafif ürpereceğiz tatlı bir tebessüm sayesinde kendimize geleceğiz..

Yüreğimiz sıkışacak hava kapalı ya ondandır diyeceğiz yağmur taneleri düşecek ellerimize, huzuru arayacağız.. Bir elin bizi çekip kurtarmasını bekleyeceğiz bu kapalı havada en yakın ya da en uzak bir eli arayacağız..

Hava kapalı benimde yüreğim kapalı bu aralar yalnızları oynarken umut ışığı bekliyordu hem uzak hem de yakınlardan.. Ümit edip beklemek sabırla emek emek dokumak gibi yüreğimin inci tanelerini bense sabırla bekledim..

Hani diyordum yağmur yağınca masumluğu ve saflığı ile yüreğine ve yüreğime dokunsa, ılık sonbahar esintisini sarsa yüreğime ne güzel olurdu yavaş yavaş kaybolup giderdi yüreğim en uzaklara..

Boylu boyunca uzanan sahillerde olmak isterdim dökülen yapraklar altında ( örneğin; Kabataş’dan Ortaköy’e doğru tavsiye ederim) yürümek isterdim, kulağımda müzik, yüreğimde var olmayan sen..

Yürürken beyniniz, ruhunuz, yüreğiniz boşalır hele de kulağınızda sevdiğiniz müzik varsa değmesin kimse keyfinize, sonbahar’da yapılacak en güzel şey sanırım..

Yağmur altında ıslanacak bir sevgiliniz varsa (arkadaşınız da olabilir) bir başka biter o yol, yaprakları savurarak geçer biter o yol bir bakmışsınız kendinizi Ortaköy'de bulursunuz..

Yaz yüreğinizi yakarken sonbahar yüreğinizi sarsabilir biraz, kış üşütür dikkat edin bu günde ortalıkta
salgın varken hasta olmasın yüreğiniz, aman ha! Dikkat çarpabilir sonbahar aşkı..

Yağan yağmur altında yürüyün sevdiğiniz ile yüreğinize iyi gelecektir, yüreğinizi dinleyin bakalım ne diyecek size..

İzin verin yüreğinize değsin yağmur taneleri, ellerinize çarpsın o küçücük tanecikler, saçlarınıza değsin, belki ferahlatır yüreğinizi.. İstanbul’da kapalıyken hava siz yüreğinizi kapatmayın, yüreğinize yaz gelsin açın pencerelerini..

Yürüyün o sonbahar yaprakları altında hazır İstanbul(um) da yağmur varken..

Değsin yüreğinize sonbahar yağmuru..

Üşütmeyin yüreğinizi..

Ona iyi bakın o yağmur taneleri altında,

Hazır şehrimize sonbahar gelmişken en kıymetlinize iyi bakın,.. 

 
Toplam blog
: 195
: 932
Kayıt tarihi
: 09.01.12
 
 

Ben kimim ne yaparım? Aklıma düşeni yazar, gördüğüm kareyi ölümsüzleştirmek isterim. Kulağıma tak..