Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yaratıcılık ve yargısızlık yasası

Yaratıcılık ve yargısızlık yasası
 

Günün Anlamı: Bugün benim için ‘’YARATICILIK’’ günü

Bugün hep yapmak istediğim ama bugüne kadar ertelediğim; içimdeki çocuğun yaratıcılık duygularını açığa çıkarıyorum ve içimdeki çocuğun spontan yaratıcılık duygularını ifade etmesine iş ve özel yaşamımda izin veriyorum.

Günün duası : Tanrım, içimdeki çocuğun harika isteklerine ulaşması için benim ona koyduğum engelleri aşmasını sağla ve onun değişimini hızlandır.

Günün Onaylaması: Ben yaratıcı ve hoşgörülü bir düşünürüm.

Günün Notu: İçinizdeki çocuğa izin verin. Ona yıllarca ablalık ve abilik adı altında yaptığınız sansür uygulamalarını artık bırakınız. Bugün aynaya baktığınızda kendinizden önce içinizdeki çocuğu görün. Sevgiyle ona bakın.

Beyniniz içinizdeki çocuğun isteklerini yerine getirmek için yaratılmıştır, size muhalefet etmek ve isteklerinizi yargılamak için değil.

Günün Sözü: Tek bir başarı vardır. O da istediğiniz şekilde yaşamaktır. Christopher Morley

Evrenin Kütüphanesinden: HENRI MATISSE (1869-1954) Fransa’lı olan sanatçı, hukuk öğrenimi görmek üzere Paris’e gitti. Fakat zamanının çoğunu Louvre müzesinde geçiriyordu. Hastalanarak yurda döndü ve Gustave Moraue’nun atölyesinde resim eğitimi aldı. Parlak renkler kullanan sanatçı en çok Afrika manzaralarından etkilenmiştir. Resimlerinde lekeci bir anlayış egemendir.

Günün Yasası: YARGISIZLIK YASASI

Evrensel ruh bizi yargılamaz; yargılar insanoğlunun icatlarıdır; yargı, kendimizi yapay, çoğu kez idealistçe olan kusursuzluk, göreceli ahlak doğruluğu ya da farklı gerçeklik standartlarına göre yargılarken kullandığımız kıyaslama ve hakimiyet kurma vasıtasıdır.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..