Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Evli bir çocuk annesiyim. Eğitim alanında çalışıyorum. Felsefe, sosyoloji, edebiyat alannda atölye çalışmalarına katıldım. Öykü yazıyorum

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Bir Yüreğin Ölümü - Zweig -

Zweig'in iki öyküsü de çok sarsıcıydı. Siz de öykünün özünü yakalamışsınız, tebrikler.

01 Ağustos 2013 21:36
Soyut kavramlarla somut sorunlar çözülebilir mi?

Yazılarınızı çok beğeniyorum. Sadece sorunları tespit etmekle kalmıyor, çözüm önerileri de getiriyorsunuz. Benimde çözüm önerim okumak. Edebiyatta insanların soyut kavramları kendi yaşamlarıyla bağlantı kurarak somutlaştırmasını sağlayabilir.

01 Ağustos 2013 15:03
Hukuk nedir ve ne işe yarar?

Kavramlara sorgulayıcı , objektif ve bilimsel bakış açınız bu yazınızda da mükemmel bir şekilde kendini göstermiş. Çok değerli bir makale kaleminize sağlık. Kurallar varoluşun ilk anlarından itibaren var. Zaten sizde yazınızda hukukun olmadığı bir toplumun olmayacağını kabul ediyorsunuz. Hukuku uygulayacak olanların hukuku belirleyememesi gerektiğini söylüyorsunuz. Ben insanın olduğu hiç bir yerde kesin geçer kuralların olmayacağına inanıyorum. Şu anda varolan hukuk kuralları ister siyasetçi ister bilimciler tarafından yapılsın. O kuralları uygulayacak olan insan. O kuralı yorumlayacak kişide insan. İnsanlarda ne yazık ki kuralları kendi istedikleri gibi esnetme eğilimindedirler. Onları bunu yapmaktan alıkoyacak tek şey kendi içlerindeki vicdan diyede nitelendirebileceğimiz. İnsanın kendi içinde oluşturduğu kurallardır. Düşünen ve sorgulayan beyninizi tebrik ediyorum. Sevgiler, selamlar.

10 Nisan 2010 13:10
 
Toplam blog
: 72
: 3894
Kayıt tarihi
: 20.09.09