Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '17

 
Kategori
Deneme
 

Zafer Bayramınız Kutlu Olsun...

Zafer Bayramınız Kutlu Olsun...
 

Bütün dünyayı dize getirip, bağımsızlığımızı kazandığımız, küllerimizden doğup bir ülke yarattığımız tarihimizdeki en önemli gündür 30 Ağustos 1922. 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar' da Gazi Mustafa Kemal' in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkumandanlık Meydan Muharebesi' nin zaferle sonuçlandığı gündür.

Vatanımızı bölmeye çalışan hiç kimse boş heveslere kapılmasın.
Daha da çok sahiplenip, daha fazla benimseyeceğiz, bazı kesimlerin  önemsiz kılma çabalarına inat.
Böylesi anlamlı günlerde, daha da hızlı çağlayacak yüreklerimiz coşku ve gururla, daha sıkı sarılacağız büyük armağanımız Cumhuriyet'e.
Çocuklara da daha fazla anlatacağız, daha çok öveceğiz ki; bu bilinç kimliklerinin en değerli parçası haline gelsin. Vazgeçecek değiliz, kimse  boşuna heveslenmesin.

Eğer anne -babaysanız  çocuğunuzu ,kardeşinizi alın yanınıza  tutuşturun eline bayrağımızı ve gururla yürümesini, aldığı nefes için, yaşayabildiği hayat için minnet duyması gerektiğini, bu ülke için insanların korkmadan tereddüt etmeden canlarını verdiğini ve vermeye de devam ettiklerini, bu ülkenin kanla, canla, yoklukla kazanıldığını, bu ülkeyi kuran adamın bizi en karanlık günlerden en aydınlık günlere çıkarttığını, onun ve onunla birlikte ona inanarak yolunda yürüyenlerin asla yılmadıklarını, yorulmadıklarını ve korkmadıklarını ve bu sayede zaferi kazandıklarını anlatın.

 Çünkü büyük zaferimiz varoluş destanımız her şeyden daha çok kutlanmaya değer. Gururla ve  ilelebet.  
 

95 yıl önce bugün, bizler gözlerini, çoktan kurtarılmış bir ülkede açanlar, henüz yeryüzüne teşrif etmemişken, hayatlarını seve seve feda etmiş atalarımız tarafından kazanılan büyük zaferin bayramı.



Sonsuza kadar kutlu kalsın, zafer günümüz  

 

 
Toplam blog
: 146
: 762
Kayıt tarihi
: 02.05.14
 
 

İnsanları ve yaratılmış tüm canlıları severim. Yazmak amatörce de olsa hayatımda bir süredir var...