- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı enginar yemeği
Eveeetttt enginar mevsimi geldiiiii yaşasınnnnn. 3-4 ayımız var yedik yedik. :)
Hemen annemi esir aldım. Bizeeee enginarrr yapsanaaaaaa diyee :) Tabi ki kırmadı ve misss gibi zeytinyağlı anne enginarı ortaya çıktı. Hem de ppüüüfff noktalarıylaaa hem de çeşmeden tarladan ;)
Şiimdiiiii; enginarı aldıkk dış yapraklarını içeride kalan açık renk yapraklarına kadar ayırdık. İçindeki tüylü kısımları da güzelce temizleyip 4 e böldük ve kararmaması için hazırladığımız limonlu suyun içine attık. Saplarını da kabuklarından ayırıp ufak ufak kestik ve limonlu suyun içinde beklettik.
- 4-5 adet enginar
- 3 adet taze soğan (din doonnn)
- Zeytinyağı
- Dereotu (din dooonnnn)
- Yarım limon (din dooonnn)
Eveettt limonlu su içinden aldığımız enginarları tencereye koyduk. Üzerine 3 adet taze soğanı doğradık. Kuru soğan değil dikkat :) Zeytinyağını göz kararı dökdük (biraz bolca olsun :) üzerine yarım limon sık, dereotunu da koy, ver ateşe.
Eğer enginarınız fazlaysa 4-5 taze soğan ve 1 limonun hepsini sıkabilirsiniz. Yookk efendim içine havuçmuş bezelyeymiş asla onaylamıyorum. Enginar tek başına bir star :)
Parmaklarınızı yerseniz benden size parmak hediye :)
Afiyetle,