Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

At Eti Helal Ete Karışmasın....

At Eti Helal Ete Karışmasın....
 

Yine gıda zehirlenmeleri, yine skandal haberler. Gaziantep’te onlarca asker zehirlendi. Manisa’da ise on beş asker çeşitli şikâyetlerle revirlere başvurdu.. Milli Savunma Bakanı soruşturma başlattı.

Daha önce 23 Mayıs, 16-17 Haziran 2017 Tarihlerinde yaşanan besin zehirlenmesinde bir er hayatını kaybetmişti.

Tüm bu askeri birliklerdeki zehirlenmeler ile ilgili olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için bir firmadan alınan ürünlerin içerisine karıştırılan at eti tespit edilmiş olup; dört tona yakın konservenin imha edildiğini okuyoruz haberlerden.

Milli Savunma Bakanlığı radikal bir karar alarak firma ile ilgili anlaşmalar iptal edilerek, bir Kamu kuruluşu olan Et ve Süt Kurumundan temin edileceğini bildirmiş.

Gıda zehirlenmeleri ile ilgili olarak özellikle askeriyenin mağduriyetleri son günlerde iyice ayyuka çıktı. Ülkemizdeki kuruluşlardan en üst sırlarda yer alan peygamber ocağı Askeriyemizin böyle basit ve ucuz uygulamalar ile can ve mal emniyetini zaafa uğratmak artık rahatsız edici boyutlara ulaşmıştır.

’Vatan sana canım feda’’ diyerek sabah sporlarında bölük, bölük askerlerimiz ile iftihar ederken; son yıllarda askere güven endeksinin seyir grafiğinin rotası şaşırtan düzeyde düşüşe konu oluyor.

Rantın olduğu yerde usulsüzlüklerin olmaması mümkün olmuyor. Fakat bunu minimize etmek için, yasaların, ihale kanunlarının, yaptırım ve müeyyidelerinin ihaleye fesat karıştırmak, insanların can ve mal emniyetini riske atmak suçundan etkin bir şekilde cezalandırılmaları gerekmez mi?

Son yıllarda tasarruf etme mantığı ile başvurulan dışarıdan mal ve hizmet alımlı ihaleler ile işler yürütülmeye çalışılıyor. Göstermelik ihaleler açılarak fiyat ortalamasının altındaki tekliflere aracı kurumlara veriliyor.

Denetim mekanizması içerisinde ‘’OTOKONRTROL’’ sisteminin tam olarak yerine getirilmemesi neticesinde böyle aksak ve riskli durumlarla karşılaşılıyor.

İşin üzücü tarafı ise bir değil iki değil birkaç kez aynı durumla karşılaşılıyor.

O zaman şu soru akla geliyor. Uygulamadan sorumlu mercinin görevi ihmali akla geliyor. İhmalden kaynaklanan suçla ilgili yasal cezayı ağır bir şekilde ödesin ki bir daha böyle suçlara tevessül etmesin.

Diğer taraftan ihaleden men edilen firma hemen adını değiştirerek yine o işi alıp pişkince yerine getiriyor bazı zamanlarda.

Şu durumda akla şöyle bir şey geliyor.

İşi ihale eden ile işi yüklenen arasında dönen bir çıkar ilişkisi mi var. Rüşvet mi var sorusu akla geliyor. Bu gibi yasal olmayan uygunsuzlukları haber manşetlerinde birkaç gün gördükten sonra unutulup gidiyor. Ta ki bir sonraki habere kadar.

Hani derler ya!...

‘’At izi, İt izine karıştı.’’

Ben de diyorum ki!...

At eti, helal ete karışmadan artık kesin ve kalıcı bir çözüm bulun artık.

Zira zehirlenen askerler bizim askerimiz, bizim evlatlarımız……

Artık et alırken iyice şüphe ile bakar oldum kasaba. Kasap eti hazırlarken yaylalarda başıboş dolaşan ‘’Yılkı’’ atları gözümün önüne geliyor et almaktan neredeyse vazgeçesim geliyor. Bu gidişle Vejeteryan olursam da hiç şaşırmam…. Kalın sağlıcakla… 

 

 
Toplam blog
: 58
: 542
Kayıt tarihi
: 10.11.17
 
 

TANIYIN BENİ Yaşım on üç idi resim çektirdim Şimdi aksakalımdan tanıyın beni Ayağımda kara lastik..