Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Kadıköy'ün Meydanı, Beyoğlu'nun İncisi

Kadıköy'ün Meydanı, Beyoğlu'nun İncisi
 

İnci İçin Yürüdüler (4)


Bu işte bir yanlışlık var ama nerede?

Doğanın en büyük yanlışının (1) yarattığı kaçınılmaz sorunlar mı bunlar?

Yoksa çağımızın hızı ve hoşgörüsüzlüğüyle girdiğimiz yeni bir aşama mı?

Sıkıntının kaynağı Kadıköy'ün meydanında (2) bir düzenleme yapılacak olması, Beyoğlu'nun simgelerinden İnci pastanesinin kapatılması (3) mı?

Arkasında başka kaygılar ve korkular mı gizli?

....

Temel sorun hoşgörüsüzlük. Üstelik güçlendikçe ve en iyiyi bilip en doğruyu yaptığına inandıkça artan ve başkalarına düşünme, görüş bildirme ve yaşama hakkı tanımayan bir hoşgörüsüzlük.

Oysa önce karşıdakini anlamaya çalışmak, konuşmak, ortak noktalarda uzlaşmak hiç zor değil. İnsan, düşünme gücüne bir şans verirse, bunu kolaylıkla yapabilir.

Bu tür tartışmaların çok zor olduğunu biliyorum. Her zaman iki uç bulunur. Doğada saf beyaz ve siyah yoktur. Grileri de herkes kendi istediklerine göre yorumlayabilir. Saatlerce, günlerce tartışıp sonuç alamadan havanda su döğüp durabilirler. Eğer yeterince bilgi edinmezseniz, kendi aklınıza ve bilgilerinize güvenmezseniz Nasrettin Hoca'yı anıp durursunuz.

Yapılanların doğruluğu ve yanlışlığı bir yana, karar verenler güçlerinin ve çoğunluk olmanın arkasına sığınmadan diğerlerini ikna etmek zorundadırlar. Hatta bir bölgede yaşayanları etkileyecek bir durum varsa onların isteklerine öncelik vermek durumundadırlar. Günümüzün zengin dünyası tek bir insanın ya da düşüncenin birleştiremeyeceği kadar büyümüş durumda. Eski yöntemlerle karar almak ve bunların kabul görmesini beklemek yeni karanlıklar getirebilir.

Tüm insanlar, hele belirli kararları alacak konumda olanlar, umarım kendilerinin ve çocuklarının geleceğinin bugün atılan küçük adımlara bağlı olduğunu unutmazlar.

 

1. Mehmet Arat, Doğa'nın En Büyük Yanlışı: İnsan, http://blog.milliyet.com.tr/doga-nin-en-buyuk-yanlisi--insan/Blog/?BlogNo=352989

 2. Gökhan Karakaş, Kadıköy’de Başöğretmen Atatürk Anıtı krizi, http://gundem.milliyet.com.tr/kadikoy-de-basogretmen-ataturk-aniti-krizi/gundem/gundemdetay/08.12.2012/1638801/default.htm

 3. Nil Kural, Beyoğlu’nun İnci’si söndü, http://gundem.milliyet.com.tr/beyoglu-nun-inci-si-sondu/gundem/gundemdetay/08.12.2012/1638756/default.htm

 4. http://haberpan.net/haber/12/12/08/53d3/tarihi-pastanenin-kapatilmasini-protesto-ettiler.jpg 

 
Toplam blog
: 72
: 274
Kayıt tarihi
: 08.01.12
 
 

1958 doğumlu. Mühendislik eğitimi aldı. Teknik alanda çalışırken kültürel konulara ilgisini sürdü..