Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '15

 
Kategori
Siyaset
 

PKK'lı teröristlerin dağdaki ömrü, ancak 3 ila 7 yıldır... Sonrası ölüm

PKK'lı teröristlerin dağdaki ömrü, ancak 3 ila 7 yıldır... Sonrası ölüm
 

Ne zaman ölecekler acaba?...Kim bilir, belki de ölmüşlerdir bile...


YAŞAM SÜRELERİ, ERKEK TERÖRİSTLER İÇİN 3; KADIN TERÖRİSTLER İÇİN İSE 7 YILDIR(1)

UTSAM (Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Merkezi), 9-11 Aralık 2011'de, Antalya'da aynı adla bir sempozyum düzenlemiştir.

Bu sempozyumda, terör örgütü PKK'nın kendi sitelerinden elde edilen verilerin esas alınarak yapılan bir araştırmaya göre, dağ kadrolarındaki bir erkek teröristin ortalama ömrünün 3 yıl; bir kadın teröristin ise 7 yıl olduğu belirtilmiştir.

Ayrıca, bu sempozyumda, akademisyen emniyet personeli tarafından yapılan "PKK terör örgütü mensuplarının Profili" adlı bir araştırma da açıklanmıştır:

Bu araştırmaya göre de, 1985-2006 yılları arasında ölen teröristler incelenmiş ve bu yıllar arasında ölen 1739 teröristin "örgüte katılım yılı, katılım yaşı, katıldığı il ve ölüm yılı" belirlenmiştir. Bu bulgulara göre, ölen teröristlerin, %17'sinin 23-24; %15'inin, 21-22 yaşlarında olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca teröristlerin %97'sinin 35 yaşın altında öldüğü saptanmıştır. Bunların çoğunluğunun da 21-28 yaş arasında olduğu belirtilmiştir.

Aynı rapora göre, örgüte katılma yaşları da şöyledir: Örgüte katılanların çoğu 17-20 yaş aralığındadır. Bazı bölgelerde bu yaş 13'e kadar düşüyor.

Raporda, örgüte katılım yaşı, Hakkari ve Şırnak'ta ortalama 17 olarak görülürken, 30 yaşını geçenlerin örgüte katılımında ciddi olarak bir azalma görüldüğü belirtilmiştir.

Araştırmada, profil incelemesi yapılan 1739 teröristin, 461'inin Mardin'den, 323'ünün Diyarbakır'dan örgüte katıldığı tespit edilmiştir. Bu sayı içinde 225 teröristin ise Suriye'den örgüte katıldığı dikkat çekmiştir. İran'dan da katılım olmuştur. En az katılım ise, 17 kişi ile Malatya'dan olduğu vurgulanmıştır.

NOT : Araştırması yapılan terörist sayısının azlığı dikkat çekmiş olabilir. Bunun nedeni, teröristlerin, "doğum ve ölüm yılı, örgüte katıldığı yaşı, örgüte katıldığı ili" bilgilerinden biri eksik olan teröristlerin araştırmaya dahil edilmemesidir.

Terörist kadınlara, ya da Öcalan'ın güvercinlerine(?)(x)gelince; kadınlar, erkeklere göre daha genç yaşta örgüte katıldığını ortaya çıkaran araştırmaya göre, kadınlar genelde geri planda(xx) olduğu için yaşam süreleri 7 yıla kadar çıkmaktadır.

SONUÇ :

PKK'nın 1984'teki ilk saldırısından 2011 yılına kadar, 21 bin 800 PKK'lı öldürüldü, 5 bin 500 polis ve asker şehit oldu; ayrıca bin 500'de sivil öldü.(2)

Bunun dışında 55 bin 319 PKK'lı da yakalandı...

Sonuçta ne oldu?

Kim ne kazandı?

Ben söyleyeyim :

Uyuşturucu ve silah satıcısı baronların cepleri para ile doldu... Şimdi bunlar, Avrupa'da lüks binalarda krallar gibi yaşamaktadırlar; civcivleri ile birlikte...

Yurtiçindeki küçük baronlar ise, zaman zaman sivil elbiselerini giyerek onlara katılmaktadırlar... PKK'lı teröristler de, dağdaki güç yaşamları içinde, ölmek için 3 ya da 7 yılı beklemektedirler...

 

cdenizkent

 

_________________  :

(1) UTSAM, "Dağdaki hayat 3 yıl sürüyor", "milliyet.com.tr", 13 Ararlık 2011

(x) Raporda böyle bir ibare yoktur. Bu, genelde kullanılan bir yakıştırmadır.

(xx) Kadın teröristlerin, ger planda nasıl bir yaşam sürdükleri, kısa bir internet araştırmasından kolayca öğrenilebilir.

(2) "28 yılın acı bilançosu", "milliyet.com.tr", 16 Ağustos 2012

 

 

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..