Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
Kültürler
 

12'nin Gizemi

12'nin Gizemi
 

Kuran-ı Kerim'de hâlâ çözülememiş bir çok şifre vardır. Çözülenlerin bir kısmı inandırıcı gelmemekle birlikte, 19 sayısının mucizesi elle tutulur bir biçimde kanıtlanmıştır. Ancak, Kuran'daki bu 19 sayı mücizesi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamındaki 19 sayı mucizesiyle karşılaştırılınca, o güne kadar sesi çıkmayanların birden bire "Kur-an'da böyle bir mucize yok" itirazları da geldi. Oysa Pakistanlı profesör Ahmet Deaded biraz rastlantısal da olsa 19 sayısının Kuran-ı Kerim'deki şaşırtıcı kerametini bulmuş ve bilim dünyasına sunmuştu.

Oysa ki Pakistanlı profesöre kadar herkes Kuran-ı Kerim'i okurken ve Müddesir sûresinin 30'uncu ayetine geldiklerinde "Üzerinde on dokuz vardır" gibi birden bire ortaya atılan bir ayetle karşılaşmışlar ama okuyup geçmişlerdir. Dilerseniz bu tek ayetin öncesindeki ve sonrasındaki ayetlere de bir göz atalım ve bu ayetin aşağıdaki ve yukarıdaki ayetlerle bir ilişkisi olmadığını görelim: "26. Onu Sekar'a fırlatacağım 27. Bilir misin nedir Sekar? 28. Ortada birşey bırakmaz, hiçbirşeyi görmezlik etmez o 29. İnsan için tablolar sunandır o 30. Üzerinde on dokuz vardır."

Çok değişik kişiler bu 19'un ağaç olduğunu, melek olduğunu, kapı olduğunu savunmaktadırlar. Onlar savunadursun biz bu 19'un Kuran- Kerim'deki önemine bir bakalım: Biliyorsunuz Kuran sondan başa doğru okunur, sondan sayarak 19'a geldiğimizde bu sûrenin Hz. Muhammed'e inen ilk Alak sûresi olduğunu görürüz. Alak sûresinin ilk gelen beş ayeti 19 kelimeden oluşmuştur. Bu sûrenin tamamı da 19 ayettir. Bu kez 19x4 derseniz sonuç 76 çıkar ki bu da ilk beş ayetin harf sayısıdır.

Bir çoğumuzun sık sık söylediği "Bismillahirrahmanirrahim" sözcüğü de 19 arap harfinden oluşmuştur.

Örnekleri fazla uzatmadan, Kuran-ı Kerim'in bütün yapısının 19'la örüldüğünü söyleyelim. Daha fazla meraklı olanlar internetteki herhangi bir arama motoruna "19 mucizesi" yazıp aratırlarsa geniş bilgilere ulaşırlar.

Ama, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamında da 19 rakkamı büyük bir yer tutmaktadır. Dilerseniz onlara da bir göz atalım:

1- 1881 yılında doğmuştur 19'un 99 katı

2- 1938 yılında aramızdan ayrılmıştır 19'un 102 katı

3- 57 yıl yaşamıştır 19'un 3 katı

4- 19. yüzyılın bitmesine 19 gün kala dünyaya gelmiştir.

5- 19 temmuzda maraşel olmuştur

6- İlk askeri görevi 19. kolordu komutanlığıdır

7- Mustafa Kemal Atatürk 19 harften oluşmaktadır.

8- 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmıştır.

9- Samsun'a giderken bindiği Bandırma vapurunda 19 kişi vardır.

10- "Ne mutlu Türküm diyene" hepimizin gururla söylediği bu söz 19 harftir.

11- Aramızdan ayrıldığında saat 9'u 5 geçmektedir. Yani yelkovan 1'de akrep 9'dadır. Yani 19'u işaret etmektedir.

Bir de Mustafa Kemal Atatürk'ün "ileri görüş" dediğimiz kehanetleri vardır ki o da bir inceleme konusuna girebilecek niteliktedir. Örneğin: İstanbul işgal edildiğinde ve henüz elinde hiç bir kuvvet yokken "Geldikleri gibi gidecekler" demesi ve gerçekten öyle olması; Büyük Saldırı'nın başlamasından önce bir günlük yanılmayla İzmir'in kurtarılacağı günü saptaması; uyurken vücuduna isabet eden mermi ya da şarapnel parçasının tütün kutusunca önlenmesi; İzmir'e gidecekken vazgeçmesi ve kendisine hazırlanan suikastten kurtulması... Şimdilik benim aklıma gelen ilgi çekici olaylar bunlar. Umarım sizlerin de aklına gelecek olaylar vardır.

19'u ve 19'un Kuran-ı Kerim'deki ve Atatürk'ün yaşamındaki iliginçliğini şöyle bir anımsadıktan sonra gelelim 12 sayısına.

12 sayısının kutsal kitabımızda bir yeri şimdilik bulunamamıştır. Ancak, 12 sayısı da ilk uygarlıklardan bu yana nedense hep tercih edilmiş olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin ilk uygarlıklardan beri saat 12'ye bölünmüş, yıl 12 aya bölünmüştür. Bir çok mitolojide 12 tanrıya rastlamaktayız. Klasik Yunan mitolojisi bunun en çarpıcı örneğidir. Olympos Dağı'nda 12 büyük tanrı vardır: Zeus, Hera, Athena, Apollon, Artemis, Hermes, Hephaistos, Hestiya, Ares, Aphrodite, Demeter, Poseidon... Hz. İsa'nın 12 havarisi vardır: Petrus, Yakup(Zebedi'nin oğlu), Yuhanna, Andreas, Filipus, Bartolomeus, Matta, Tomas, Yakup (Alfeus'un oğlu), Yahuda, Simun ve İskariyot... Bir de müslüman inanışındaki Şia'da 12 imam vardır: Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Zeyne'l Abidin, Muhammed El Bâkır bin Ali Zeynelabidin, Cafer es-Sâdık bin Muhammed, Musa el-Kazım bin Cafer, Ali er-Rıza bin Musa, Muhammed et-Taki bin Ali, Ali en-Nâki bin Muhammed, Hasan el-Askeri bin Ali en Nâki, Muhammed el-Mehdi bin Hasan el-Askeri... Ve göklerdeyiz... Güneş ve Ay'ı da sayarsak 12 tane gezegen en eski uygarlıklardan bu yana biliniyor: Merkür, Venüs, Mars, Dünya, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün, Pluton, Güneş, Ay ve bizim yeni gözlemleyebildiğimiz ama eski uygarlıklarda bilinen Nibiru ya da Marduk...

Uygarlık tarihi sayıların gizemli verilerine bir çok yolculuk yapmıştır. Bütün inançlar sayılar üzerinden çok değişik sonuçlar çıkarmışlardır. 1 sayısını, 7 sayısını, 9 sayısını, 12 sayısını kendilerince yorumlayan ama sayıları boşa atmayan bir çok uygarlık hâlâ dünya üzerinde yaşamaktadır. Ama, 12 sayısının benim bulabildiğim bu rastlantıları sizce de ilginç değil mi?

Ya 2012'ye kadar yaklaşmakta olan 12'nci Marduk gezegeninin dünyaya felaketler getirmesi söylentisi... Sizce de 12 sayısını bir kez daha gündeme getirmiyor mu?

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..