Sıcak yaz günleri ve uzun bir bayram tatili ile bayramı hazırlanıyoruz.Bayramlar neşe mutluluk ve huzur demektir. Tatil olarak değerlendirmenin dışında bayramı evde geçirmeyi planlayanlar içi..
Endüstrileşme ve yaşam tarzı değişiklikleri, geleneksel mutfağımızdan uzaklaşma sonucu beslenme şekli ve mutfağımız ciddi bir değişim yaşamaya başladı. Beslenme modellerinin değişmesi “Batı T..
Öncelikle mikrobiyotayı tanımlayarak başlamak gerekir.Mikrobiyota vücudun farklı bölgelerinde bulunan(( cilt bağırak akciğer vb ) bakteri, mantar, virüs, parazit ve diğer mikroorganizma..
Doğa uyandı, güneş yüzünüzü göstermeye başladı zor zamanlar yavaş yavaş geçiyor. Bu süreçte artık kendinizi dinlemeye değerlendirmeye başladınız. Bu dönemde kilo almış olabilirsiniz .Be..
1-Lif Kaynağı: Tam buğday yüksek oranda diyet lifi bulunur. Bir ince dilim tam buğday ekmeği yaklaşık 25 grdır ve 1.6 -1.7 g kadar diyet lifi içerir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmas..
En temel ihtiyaçlarımızın başında “Beslenme” gelir. Beslenme hayatta ayakta kalabilmemiz için bedeni ve duyguları beslemek için birçok besinsel ihtiyaçları karşılar. Tüketilen besinler vücud..
Dünyada WHO tarafından Pandemi ilan edilen Covit -19 virüsü yani Koronavirus tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ülkemizde çok ciddi önlemler alındı ve alınmaya devam ediyor Sağlık Bakanlığı ve Bilim k..
Neden kilo veremiyorum?En sık sorulan soruların başında gelir. Düzen tekrar istikrar sabır ve zaman kilo verme sürecinde en iyi yardımcılarındandır Ancak bu yeterli değildir. Yediğimiz yiyece..
Zayıflama sürecinde en önemli parametre veya kilit nokta olan iştahtır. Doğru yönetildiğinde ve yeterli dengeli beslenme sağlandığında “Iştah Artısına Dur“ diyerek kilo vermek çok daha kolay ..
Günümüzde imkanlar ölçüsünde hayata değer katmak için her bireyin bir çabası vardır.Günlük hayat bir yolculuk, beslenme bir yolculuk yediklerimiz içtiklerimiz bedenimizde bir yolculuğa çıkar. Sağl..
1991 Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Diyetinfo-Diyetisyen Şengül Üre. Sağlıklı beslenme ile zayıf..