Boza tarihimize oldukça önemli bir yere sahip kış içeceklerindendir. Darı irmiğinin, şeker ve su katılarak mayalandırılması ile yapılan boza, fermente bir gıda olması nedeni ile beslenmemizde yer ..
Son zamanlarda oldukça gündemde olan palm yağı daha çok tropikal bölgelerde yetişen palmiye ağacından elde edilen bitkisel bir yağdır. Ana üreticileri Malezya ve Endonezya olan palm yağının üretim ..
Orta yağlı 190 kkal > Az yağlı 156 kkal Sığır eti : Yağlı 301 kkal > Orta yağlı 263 kkal > Az yağlı 225 kkal Beyaz et: Derili 263 kkal > Derisiz 114 kkal<..
Alternatif tıp tedaviyi destekleyici, koruyucu olarak geliştirilen sağlık uygulamalarını kapsamaktadır. Son yıllarda tamamlayıcı ve alternatif tıp uygulamaları adı altında toplanan bu uygulamalar g..
Besin alerjileri çocukluk çağında daha yüksek olmak üzere toplumda görülen ve kızarıklık, kuruma, kaşıntı gibi etkilere neden olabilen reaksiyonlardır. Bu alerjilerin tespit edilip bireyin beslenme..
Çay Latince adı Camelia Sinensis olan bitkinin yapraklarında elde edilmektedir. Pek çok çeşitleri olan çayın en çok tüketilen çeşidi siyah çaydır. Bunu yeşil çay, oolong çayı ve meyve çayları izlem..
Süt doğumdan itibaren vücudumuz için oldukça gerekli bir besindir. Yüksek protein, kalsiyum, fosfor, riboflavin içeriğiyle büyüme-gelişme, doku yapımı, kemik mineral yoğunluğunun artması, kan bası..
Tarçın (Cinnamomi) tarihi eski Roma; Yunan, Çin uygarlıklarına kadar uzana bir baharat türüdür. Eski kaynaklarda genelde Çin tarçını şeklinde yer almaktadır. Tarçın aynı adı ağacın iç kabuklarının ..
Bulgur buğdayın temizlenmesi ve pişirilip kurutulması ile elde edilir. Ülkemizde yaygın olarak kullanılmasında Türkiye'nin bulgur üretiminde 1. sırada yer alması da büyük paya sahiptir. Türkiye 'de..
1. Güne kahvaltı ile başlayın. Kahvaltıyı atlamanız sonraki öğünde daha fazla besin tüketimi ile sonuçlanabilceği gibi sabah aç kalan vücudun metabolizma hızının düşürmesine neden olacaktır. ..
Mesleğim olan diyetisyenliğin yanı sıra sağlıklı beslenmeye dair araştırmak, okumak, yani tarifle..