Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Artık durmanın zamanıdır

Artık durmanın zamanıdır
 

Erdem Gündüz duruyor


Adı: Erdem Gündüz. Bir süre önce Taksim Meydanı’nda, gece sekiz saat boyunca hareket etmeden, konuşmadan beklemiştir. Duran adam fenomeniyle yeni bir direniş biçimi ortaya koyarak, dış basının bile dikkatini çekmiştir.

İçişleri Bakanı, bu protesto biçimiyle ilgili “Kamu düzenini bozmadıktan, genel yaşamı etkilemedikten sonra, bu direnişe bir müdahalemiz olmaz.” demiştir. Hukukçuların da bu konudaki belli başlı kanaatleri Sayın Bakanın görüşleri ile örtüşmektedir. Buna rağmen, Taksim Meydanı’nda durarak bir eylem biçimi sergileyenleri, polisin göz altına aldığını görüyoruz.

Yerinde olduğun gibi duruyorsun, trafiği engellemiyorsun, slogan atmıyorsun, molotof  atmıyorsun, kamu malına zarar vermiyorsun… Bundan daha vakur, bundan görkemli duruş olur mu? Senin bu onurlu duruşun, protesto eylemleri için yeni bir fenomen yaratmıştır.

Bu gençlikte, bu yaratıcı zeka olduktan sonra, şu günlerde, törpülenmeye çalışılan laik düzen, özgür düşünce ve Atatürk devrimlerinin kazanımları için endişelenmeye gerek olmadığına inanmaya başladım.

Artık haksızlıklar karşısında susmayan, iktidarın antidemokratik tasarruflarına karşı, eylem koyan, direnen bir gençlik görüyoruz.

Atatürk’ün geleceğimizi gençliğe emanet etmesindeki yaşam anlayışı budur.

Şimdi yürümüyoruz… Duruyoruz, konuşmuyoruz…

Bu yeni eylem biçimi bütün dünyaya yayılsa şaşırmayalım.

Nasıl olsa patenti bizim.

 

 

 

 
Toplam blog
: 13
: 249
Kayıt tarihi
: 19.04.13
 
 

Şanlıurfa Viranşehir doğumluyum. Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirdim. Çeşitli ..