Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '10

 
Kategori
Egzersiz
 

Karın yağlarınızdan kurtulmanıza yardım edecek önemli egzersizler

Bugün blog yazımda sizlere karın bölgenizdeki yağları eritebilmek için bilmeniz gereken bazı temel egzersiz hareketlerini anlatacağım . Sizlere anlatacağım bu egzersiz türlerinin nasıl uygulandığını görüp daha iyi anlayabilmeniz için adlarını vereceğim bu hareketleri YOUTUBE.COM yada onunla aynı videoları gösteren VİDOEMO.COM sitelerinde görebileceksiniz . Gerçekten karın kaslarınında ve bunun gibi birçok eğitici dökümanların olduğu bu gibi video paylaşım sitelerinin olması çok faydalı.

En son yazdığım Zayıflama sırlarım isimli blog yazımda bu konuya biraz değinmiştim sadece para verip aldığınız karın egzersiz aletleri yardımıyle bu yağlardan kurtulamayacağınızı bu gibi aletlerle yaptığınız karın hareketlerini ancak aerobik(kardio) hareketleri olan tempolu yürüme-koşma-bisiklet gibi faaliyetlerle desteklerseniz istediğiniz sonuca ulaşabileceğinizden bahsetmiştim Hepiniz para verip karın aletleri alıyorsunuz bende yaklaşık 10 yıl kadar önce ilk çıkanlardan(AB shaper) sahibiyim. Yeni çıkan modellerinide devamlı inceliyorum . Ama bu aletlerin en büyük eksikliği daha çok üst karın (UPPER ABDOMİNALS) vede karnın orta bölümündeki kasları (MİDDLE ABDOMİNALS) çalıştırabilmesidir . Aslında asıl göbeğin oluştuğu alt karın kaslarını (LOWER ABDOMİNALS) bölgesini bu aletlerle çalıştıramazsanız. Şunu asla unutmayın karın kasları (üst-orta-alt) bir bütündür ve hedefiniz olan ince bir karına sahip olmanız için özellikle alt karın kaslarına (LOWER ABS) yönelik hareketleride yapmak zorundasınız. Alt karın bölgesini çalıştıran bu hareketlerden 3 tanesi var ki onlar çok önemli üstelikte hiçbir alete gerek olmadan kendiniz yapabiliyorsunuz. Bunları biliyordum vede internet sayesinde videolarınıda izleme fırsatı buldum. alt karın kaslarına geçmeden önce sizlere türkçesi MEKİK HAREKETİ olan egzersiz hareketinin ingilizce karşılığı CRUNCH bahsedeyim. Video paylaşım sitelerine CRUNCHES yazdığınız takdirde önünüze birçok seçenek çıkar.

Gelelim alt karın kaslarıyla ilgili olanlara bunlardan ilki (alt ve üst karın bölgesini aynı anda çalıştırabilen) ve en son blog yazımda bahsettiğim KARIN EGZERSİZİ SIKIŞTIRMA V HAREKETİ ingilizcesi V CRUNCH olan harekettir. Gerçekten bu egzersiz hareketi aynı zamanda üst karnıda çalıştırabildiği için çok yararlı bir hareket. Bu hareketi yaparken elleri dengeyi sağlayacak şekilde arkanıza koyun. Ayaklarınızı 10-15 santim kaldırın. Dizleri gövdenize doğru çekerken, gövdenizi dizlerinize yaklaştırıp nefes verin. Bacakları ve gövdeyi birbirine yaklaştırın ve karın bölgesini sıkıştırın. Başlangıca dönerken ayakları ve gövdeyi uzaklaştırıp nefes verin.

Şimdi sizlere sadece alt karın bölgesini çalıştıran ikinci en önemli egzersiz hareketinden bahsedeyim bu egzersiz gerçekten çok önemli üstelik hiçbir alete gereksinim duymadan yapabiliyorsunuz adı: LYİNG LEG RAİSE yine youtube.com yada alternatifi olan vidoemo.com LYİNG LEG RAİSES yazdığınız zaman yüzlerce yapılış örneğini göreceksiniz. Bu harekette demin anlattığım hareketten farkı sadece vücudun alt kısmı(bacaklar) kullanılarak yapılabilmesi : Hareketin videosunda gördüğünüz üzere yattığınız yerde önce ellerinizi kalçanızın altına koyun(bu harekette belinizin altında boşluk kalmaması önemlidir.) Bu nedenle belin yere daha yakın olmasını sağlamak için başınızı hafif kaldırın, ama boyun kasları yorulursa geriye de yaslanabilirsiniz. Ayaklarınızı kaldırırken dizlerinizi hafifçe bükün ve nefes verin. Başlama konumuna dönerken nefes alın ve yere değdirmeden ayaklarınızı indirin(ayakların en son pozisyonda yere değmemesi önemlidir). benimde bu hareketle ilgili size tavsiyem çok hızlı bir şekilde değilde biraz yavaş bir şekilde yapıldımı alt karın bölgesini daha iyi çalıştırdığı. Size son olarak bu egzersiz hareketinin yüksek bir zemin (örneğin bir okul sırası gibi) üzerinde yapıldığı çeşiti olan FLAT BENCH LYİNG LEG RAİSE bahsedeyim sonuçta hareket aynı ama yapıldığı zemin farklı(son aşamada ayaklar biraz daha aşağı inebildiği için alt karın üzerinde biraz daha etkili). Aynı şekilde FLAT BENCH LYİNG LEG RAİSES yazın ve bu hareketinde videolarını inceleyin.

Şimdi alt karın bölgesine yönelik üçüncü ve en etkili olan hareketten bahsedeyim. Bu hareketin adı: KARIN KASI İÇİN ASILARAK BACAK AÇMA (HANGİNG LEG RAİSES) isimli hareket . Ayrıca bu hareketin bir başka çeşidi olan hareket onunda adı: HANGİNG KNEE RAİSES. Aslında bu hareketlerin videolarına devamlı rastlıyordum sizinde göreceğiniz gibi barfiks çeker gibi demire asılıyorsunuz dizleri kırıp bacaklarınızı yukarı aşağı indiriyorsunuz. Hatta bana belki inanmayacaksınız Facebook aracılığıyla Amerikalı fitness-beslenme uzmanı JUSTİN WOLTERİNG'e mesaj atarak yukarıda bahsettiğim 3 temel alt karın egzersizi hakkında ne düşündüğünü sordum. Bana verdiği cevapta size en son anlattığım KARIN KASI İÇİN ASILARAK BACAK AÇMA HAREKETİ (HANGİNG LEG RAİSES) en etkilisi olduğunu yazdı. Benim kişisel düşünsem Justin Woltering'le aynı ama barfiks demirine asılarak yapılan bu alt karın egzersizi türünü daha çok antremanlı olanların(devamlı karın egzersizi yapanların) uygulaması ve kilosu fazla olan kişilerinde yapmaması yönünde.

Bugünkü blog yazımı sonlandırmadan önce size karın egzersizleri hakkında önemli bir son bilgi aktarayım: Eğer daha önceden karın egzersizleri yapmamışsanız yani hamsanız ilk başlarda karın bölgenizde acı hissedebilirsiniz birincisi bu iyiye işarettir yani bu bir anlamda hedeflenen bölgedeki yağların yanmaya başladığını gösterir zamanla geçer ama bunu en aza indirmek için sizinde öncelikle doğru nefes alma tekniğini bilmeniz gerekir (örneğin mekik çekerken yukarı doğru çıkınca kademeli olarak nefesinizi verecek inerkende kademeli olarak alacaksınız) ikinci önemli unsurda antreman yapacağınız yerin havalandırmasının iyi olmasıdır. Önümüzdeki blog yazımda yine hepinizin bilmediği bazı karın egzersizlerinden bahsedeceğim.

 
Toplam blog
: 22
: 3190
Kayıt tarihi
: 04.07.08
 
 

Selam, sizlere bloğumda sağlık, spor, tarih ve politika konularında yararlı bilgiler sunacağım. Ben ..