Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Liberalin günah çıkartma ayini

Liberalin günah çıkartma ayini
 

Görsel kaynağı internet


 Askeri vesayet, ‘Kemalist rejim’ yıkılacak diye umarak  ‘Milli Görüş Gömleğini çıkardık’ diyerek yerli/yabancı sermayenin desteğini alan AKP iktidarının entelektüel destekçiliğini yapanların önde gideni, Taraf Gazetesi genel yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın hükümete yönelik eleştirilerinin dozunun epeydir arttığı malum.

 

Enerjilerinin varını/yoğunu ‘eski vesayetin’ kalelerinin yıkılmasına/ele geçirilmesine harcayan, dolayısıyla AKP’nin/Erdoğan’ın ‘muktedir’ olmasının yoluna taşların döşenmesine çanak tutan; ve bu yolda bavullarla yapılan servisleri, komploları haber diye manşete döşeyerek; hukuksuzlukları,  iktidarı eleştirenleri, hukuksuzlukları dillendiren herkesi ‘ergenekoncu’ ilan ederek  “gazetecilik(!)” yaptılar, tarihi işlev gördüler.

***

 Bu gün Ahmet Altan, ‘Bize Bir Atatürk Lazım’ başlıklı yazısında gazetesi içerisinde kendinden farklı düşünenlere; “Şimdi böyle “niyet okumalarla” hükümet destekçiliği yapmak, somut gerçekleri hiç görmemek, tartışmayı alır “ben öyle seziyorum” türünden bir belirsizlik âlemine taşır.

Markar Esayan çok doğru yazdı, eskiden AKP demokrasiye doğru yürürken ulusalcılar “bunların niyeti kötü” diyordu, biz de “niyete değil yaptığına bak” diyorduk, şimdi hükümeti destekleyenlerimiz AKP demokrasiden uzaklaştıkça “bunların niyeti iyi” diyor, biz de aynı cevabı vererek, “niyetine değil yaptığına bak” diyoruz.” derken; özellikle 12 eylül referandum sürecinde AKP’nin “muktedir” olmasını sağlayan liberallerin “evet” tavrındaki “niyet okumayı” ustalıkla öteliyor.

***

‘Ben basit adamım’, "Faşizme yaklaştıkça, faşizme yaklaşırsın." derken Yıldıray Oğur, Alper Görmüş, Melih Altınok’un AKP'yi desteklemesini, “niyet okumalarla” hükümet destekçiliği yapmasını da ti’ye alıyor.

Altan'ı 'Az biraz sabır, onlarda zamanla gerçeği görür'  diyerek teselli edip iki laf edelim.12 Eylül referandumunda ‘hayır’ diyen sendikalar, siyasi partiler, solcular, sosyalistler AKP’ye referandum sürecinde karşı çıkarken siz “rejime muhalif” olduğunuzu ilan edip, “Halkı ve siyaseti, ordu ve yüksek yargı maşasıyla kontrolünde tutan Kemalist rejim, demokrasi karşısında gerileyecek, yeni bir anayasanın yolu açılacak.

Referandum tartışmasında, "hayır" verecek olanlar, oylanan değişimlerin "rejimi değiştireceği" konusuna değinmeden, bu referandumun "AKP'ye yarayacağını" söyleyerek "evet" verilmesine karşı çıkıyorlar.

Bu referandumda aldığımız tavır, "muhalefetimizin" rengini de belli
ediyor.

AKP muhalifleri, "hayır" diyor.

Rejim muhalifleri de "evet" diyor.”**
diyerek AKP’nin ülkeye demokrasi getireceği “niyet okumasını” yapmıştınız, talebelerinize sert çıkmayın!

***

Altan’ın tabiri  ile “Kemalist rejimin” eğitim sisteminde yetişen biri olarak, amatörce MB sayfalarında “evet” i savunan -liberal/liberal demokratlara/yandaşlara- kalemşorlara laf yetiştiriyorduk, gönüllü niyet okuyuculuğu yapıp “evet” ile rejim muhalifi olma becerisi(!) yoktu, şükür. (İlgili yazılara sayfanın sonundaki linklerden ulaşabilirsiniz.)

 

Ahmet Altan’ın/liberallerin rejim muhalifliklerini gerekçe yapıp; “niyet okuması” yaparak,  ‘evet’ diyerek, entelektüel destek sağladıkları iktidarı bugün eleştirmeyen liberal ve demokratlara(!) “Faşizme yaklaştıkça, faşizme yaklaşırsın.” diye lafı dolandırmadan söz söylemesinin pek bir önemi yok...

Altan , “Çünkü “niyetlere” değil, “kurumsallaşmış” bir demokrasiye ve hukuka güvenebiliriz ancak.” diye tarif ettiği “demokrasi” ,AKP ile gelm(e)yecek bu topraklara, yeni değil ki, az mı klavye eskittik.

Ne demişti zamanında Başbakan Erdoğan, “Hap gibi anayasa”!!!

Liberaller “hap” yutmaya gönüllüydüler.

 “Niyet okudular”.

Şimdi, “Faşizme yaklaştıkça, faşizme yaklaşırsın.” diyerek ‘günah çıkarma’ ayini düzenlemek boşuna, hapı yuttuğunuz gibi vatandaşın beynini dumura uğratarak memlekete de yutturdunuz, geçmişler olsun...

**Alıntı, (10.09.2010 medyaradar)

Blognot; ‘Bu süreç ülkeyi faşizme götürür’ başlıklı yazım:  http://blog.milliyet.com.tr/-bu-surec-ulkeyi-fasizme-goturur-----/Blog/?BlogNo=230506

Ve ‘günah çıkarma ayini’ gerektirmeyen MB arşivinden yazılarım:

http://blog.milliyet.com.tr/paslasma--balyoz-acilimi-vesaire---/Blog/?BlogNo=230753

http://blog.milliyet.com.tr/28-subat--balyoz--paslasma-vs---/Blog/?BlogNo=231685

http://blog.milliyet.com.tr/cumhur-bilinclenirse-cumhuriyet-demokratiklesir---/Blog/?BlogNo=236024

http://blog.milliyet.com.tr/-hap-gibi--anayasa-taslagi-mecliste---/Blog/?BlogNo=236218

http://blog.milliyet.com.tr/padisahim-cok-yasa-/Blog/?BlogNo=239438

http://blog.milliyet.com.tr/sandiktan-her-zaman-demokrasi-cikmaz----/Blog/?BlogNo=258315

http://blog.milliyet.com.tr/apoletsiz-dayatmaya-hayir----/Blog/?BlogNo=259704

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..