Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Muhteşem İksir!

Muhteşem İksir!
 

Kaynak:İnternet


Malumunuz yok ilaç bedelleriydi, yok sağlık hizmeti bedelleriydi derken, bayat, hatta riskli aşılara, ilaçlara tonla paralar ödenip, artık kimler ne paylar alıyorlarsa, ancak vatandaş olarak bizler ancak, amiyane tabiriyle- kusura bakmayın- babayı aldığımıza göre gün dayanışma günüdür.

Şahsen, ya da güvendiğim birilerinin denemedikleri hiçbir tedavi yöntemini önerme gibi bir lüksüm olmadığının gayet farkındayım; hattı zatında yetersizlikler sonucu konu komşunun birbirine hastalık teşhisi koyması, ilaç tavsiye etmesi, kullandığı ilacından ikram etmesi gibi toplum olarak pek alışık olduğumuz durumun vahametinin de ayrıca pek bir farkındayım!

Hani, demek istediğim cahilce bir cesaret değildir yaptığım, yararlananlar olduğunu bildiğimden paylaşmanın doğru zaman olduğuna inanmaktayım.

Bir eğitimciden temin ettiğim bu muhteşem iksir, yaşlılık ağrılarından dolayı bastonla dahi yürürken sıkıntı çeken bir hanım tarafından kullanıldıktan sadece iki gün sonra “Olmaz böyle bir şey! Bak, bastona dahi ihtiyacım kalmadı!...” şeklinde ifade edilmekle birlikte, dik duruşunu ve yürüyüşünü göz ile görmemek de mümkün değildi!

Ağrılarla başı dertte olanlara umarım şifa olur bu muhteşem iksir!

……

Malzemelerimiz aktarlardan temin edilebilir:

- Papatya Yağı

- Kantaron Yağı

- Çörekotu Yağı

- Karabiber yağı

- Biberiye Yağı

Her birinden 20 mg ölçüsünde bir cam kavanoza konularak çalkalanacak ve ağrıyan bölgelere sürülecek.

Birkaç gün içinde olumlu bir yanıt alınması gerekiyor, yok ağrılar hala aynı derecede devam ediyorsa, paraya-pula acımadan bir doktora danışmak, elbette ki, gerek!

Bu iksir dış kullanım içindir, lütfen içmeyiniz, göz gibi hassas bölgelerle temas ettirmeyiniz ve elbette ki çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklayınız. (Offf, sorumluluk almak zormuş gerçekten; iksir tarifini alırken bana bunlar söylenmedi, ancak yazarken ne olur ne olmaz diye bir titriyor insan!)

……

  • Sağlıklı yaşam konusunda iki yazım daha var, her biri denenmiştir, iki gündür denediğim sigara tiryakilerine özellikle tavsiye edilecek bir kür yapıyorum, şu an pek mutluyum lakin birkaç gün daha deneyimledikten sonra yazmayı düşünüyorum.
  • Bir de, unutturmazsanız, Ardıç Yağı kürü var, iki yıldır yapıyoruz birkaç dost, pek de memnunuz, bir ara da onu yazayım.

……

Sağlık, sevgi ve keyif ile kalınız…

Gülgün Karaoğlu

Aralık,23/09

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..