Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '09

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Pirinçli karalahana yemeği

Pirinçli karalahana yemeği
 

Foto: Internetten alıntı


Bugün, Trakya' daki ilçemize misafir olarak gelen, Giresunlu bir teyzeden leziz bir yöresel yemek öğrendim.
"Pirinçli karalahana" yemeğini, bu teyzemizin tarifiyle bizzat pişirdik ve akşam yemeğinde de afiyetle yedik.

MALZEMELER

8- 10 kişilik

- 2 demet karalahana yaprağı
- 1 su bardağı pirinç,
- 1 çay bardağı bulgur,
- 1 iri kurusoğan,
-3- 4 yemek kaşığı mısır unu,
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin,
-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 iri patates,
- 1 çay bardağı akşamdan ıslatılıp, pişirilmiş kurufasulye veya barbunya ( isteğe bağlı),
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- tuz,
- 2 litre kaynamış su.

HAZIRLANIŞI
İki demet karalahana yaprağını incecik kıyın. Büyükçe bir tencereye, 2 litre kaynar su koyup, ocağa oturtun. Tenceredeki su iyice kaynayınca, içine yıkanmış pirinç ve bulguru ilave edip, kaynatın. Kuru soğanı incecik doğrayın, tencereye ekleyin. 7-8 dkk. kadar, arada karıştırarak kaynatın. Tenceredeki karışıma, incecik doğranmış karalahanaları ilave edin, kaynamaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye ilave edin. Arada karıştırarak, küp küp doğradığınız patatesi de ilave edin.

10 dkk daha kaynatıp, azar azar mısır unu ilave edin ve devamlı karıştırarak pişirin.
İsteğe göre, akşamdan ıslatıp, pişirdiğiniz az miktardaki kurufasulye veya barbunyayı ilave edip, pul biberini de katın.
Tenceredeki tüm malzemeler, orta koyulukta bir kıvama gelmeli.
Tuz ilave edip, ocağı kapatın.
Yanında, bir kase yoğurtla servis edin, dileyen yemeğine limonsuyu ilave edebilir.

 
Toplam blog
: 28
: 3603
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Edirne, Trakyalıyım. Emekli öğretmenim (yab. dil- Almanca). Okuma, müzik, gezi, doğa, yürüyüş... ..