Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tasfiye nedeniyle kapalıdır

Tasfiye nedeniyle kapalıdır
 

Bu sabah iş yerine geldiğimizde, yıllardır simit, peynir, su gibi basit ihtiyaçlarımız için alışveriş yaptığımız, Kantin'in kapısında işte bu yazı asılı duruyordu. Uzun zamandan beri ayakta kalmaya çalıştını bilmekle beraber günlük uğraş içinde gündemimize bile gelemeyen Kantinin ölümünün soğuk bir yazı ile ilanı içimi burktu. Kapanma nedeni ise çok bildik; "zarar" etmesi. Çevremizde "zarar" eden pek çok varlığa rağmen onun "zarar" ına katlanamadık nedense. Oysa işyerimizde çoğunluğun bir ihtiyacını karşılayan ve bu nedenle de varlığına çok alıştığımız küçük bir sosyal varlıktı. Ne yazık ki piyasa efendisinin emrini yerine gerirmedi, yani kârını maksimum etmek için uğraşmadı, yayılamadı, büyüyemedi. Bilinir ama görünmez el onun ölüm fermanını yazdı.

Bir insanın hayatının solması ve trajik sonuna karşı son derece duyarlı beynimizin, işletmelerin yok oluşlarına tepkisi ise genelde kayıtsızlık olmaktadır. Oysa her sonu gelen işletme ile birlikte aslında, onu var eden ve görünür kılan içindeki ve çevresindeki insanların sosyal varlığından da bir şeyler de yitip gitmektedir. Bu yitirmeden en çok etkilenen kesim ise işletmenin çalışanları olmaktadır. Çünkü sadece yaşamlarının en verimli saatlerini ve yıllarını sabit bir ücret karşılığında işletmeye hasrettiklerini zannederken aslında hayalleri, yaratıcılıkları ve ruhlarıdır verdikleri, vazgeçtikleri.

İşte onun içindir ki hayatı son bulan, satılan ya da özelleştirilen her işletmede en çok canı yanan, hayalleri yıkılan ve feryat eden çalışanlar olmaktadır.

 
Toplam blog
: 129
: 1104
Kayıt tarihi
: 12.06.06
 
 

Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F mezunuyum. Yüksek Lisans diplomalarımı G.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü'nd..