Hayat boyu yeni öğrendiğimiz şeylerle ilgili başlarda nasıl çekinik davrandığımızı hatırlayanlarınız var mı? Yeni ‘o şeyle ilgili’ bilinmezlik olması, sonrasında bizi konfor alanımızdan çık..
Hepimizin birer olasılıklar diyarı olsaydı kendimizi nasıl hissederdik acaba.. Bunu hiç düşünme fırsatınız olabildi mi? Kulağa periler ülkesi ya da masallar diyarı gibi olguları çağrıştırsa da bir ..
‘Kontrol Mekanizması’ kelime anlamı olarak; İşlem ve faaliyetlerin önceden belirtilmiş kural ve kaidelere uygun olup olmadığının tespit edilmesine yönelik kurulmuş mekanizmadır. S..
Zaman olur ; İnsanoğlu olacak olan şeyin olmasını beklerken olayın ‘kendi sınırları’ ndan çıkar bambaşka duygu durumlarıyla olayın sahnesini zihninde kurar senaryoyu unutur replikleri tekrar tekr..
Durup dinlenmeden bir şeylere yetişmeye çalıştığımız günümüzde dinlenmek artık sadece oturup ‘kendini dinleyebilmek’ değil aynı zamanda gezmek, bir yerler görmekten geri kalmamak bir nevi bir yarı..
İnsanoğlunu yeryüzündeki diğer varlıklardan ayıran akıl ve fikir üstünlüğü olması değil miydi? Üstüne vicdan, merhamet gibi kişinin ahlaki değerleriyle; kendini, eylemlerini kontrol edebilmesi d..
Bazen olur insanoğlu umut eder.. Beklentiye girer.. İşin içinden çıkmak ister . Ama olmaz.. Denediği tüm yollar beklediği yola çıkmaz üstüne üstlük yol da açılmaz.. Böyle zamanlarda; insan..
Bilinmezlik midir gelecek? Yoksa yapılan planların birer vizyonlaması mı? Neredeyim.. Nereye gidiyorum.. Neler yapmak istiyorum.. Bunun için elimde neler var.. Başka nelere ihtiyacım var....
Bazen her şey sadece bir seçimle başlar bazen de adı tam bir vazgeçiştir o seçimin.. Karar verirken yoran , sonuçlarıyla sınayan bu düşünceler de işte böyle zamanlarda gelir ve konuşur..
Keşfetmekle bulmak arasındaki farkı ; ilk kez İngilizce öğrenirken fark ettiğimi hatırlıyorum. Sanırım konu olan örnek; Matbaanın icadı ve Amerika Kıtası’nı keşfeden İtalyan Kaşif Amerigo Vespuc..
Çocukların duygu ve davranışlarının sonuçlarından yola çıkarak ,çocuğun ruh dünyasında oluşan değ..