Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Deneme
 

Geçmiş yazılardan izler 1

Geçmiş yazılardan izler 1
 

Yazı içinde yazı


Dünya, Türkiye, Susurluk, ekonomi, bilim, teknoloji, sanat, sevgi. Bunların ortak yanı ne olabilir?

Yazmanın en ilginç sürprizlerinden birisi size kendinizin ve çevrenizin durumunu farklı zamanlarda, umulmadık açılardan gösterebilmesidir.

Birkaç yıl önce yazdığım, birkaç ay önce de gözden geçirdiğim bu denemelerle geçmişten küçük yansımalar yakalamayı amaçlamıştım.

Aşağıda ilk gruptaki yazılardan kısa alıntılar yer alıyor.

....

Geçmiş yazılardan izleri yazmaya “Dünyayı anlamak” ile başlamıştım.

Dünyayı anlamak
http://blog.milliyet.com.tr/dunyayi-anlamak/Blog/?BlogNo=343805

“Günümüzde yaşam çok hızlı akıyor. Durup düşünecek, ne oluyor diye bakacak zaman yok. Öyle çok ayrıntı var, bunlar da öyle çok kanaldan gelip dağılıyor ki aralarında sıkışıp kalmak, ana konuyu unutuvermek işten bile değil.

Birkaç yıl önce yaşadıklarımdan ve okuduklarımdan yola çıkarak düşüncelerimi yazmaya çalışmıştım. Yazmanın, bunu sürdürebilmenin güçlüğünü bir kez daha görmüş oldum.”

Sonra diğerleri geldi.

Güzel bir gelecek
http://blog.milliyet.com.tr/guzel-bir-gelecek/Blog/?BlogNo=344774

"Susurluk'taki kamyon kazasından sonra artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı söylenmişti. Daha güzel, daha özgür bir yaşama gerçekten yaklaştık mı? Yoksa özlediğimizle gözlediklerimiz arasındaki uçurum derinleşiyor mu?"

Cep ekonomisi
http://blog.milliyet.com.tr/cep-ekonomisi/Blog/?BlogNo=346081

"... üretim araçlarının kullanımının toplumdaki ekonomik ilişkileri de belirlediğini söylemek, ya da piyasadaki serbestliğin en iyi ekonomik çözümleri kendiliğinden ortaya çıkarıp "herkes" için olumlu sonuçlar getireceğini savunmak kolaydı. Zor olan ağızdan çıkan bu sözlerin gerçek dünyada neye karşılık geldiğini görebilmekti."

Bilim ve zafer
http://blog.milliyet.com.tr/bilim-ve-zafer/Blog/?BlogNo=348402

"Dünyanın çevresinde dönüp durarak haberleşmemizi, televizyon yayınlarını izlememizi, hava durumunu öğrenmemizi sağlayan uyduların bir bölümü  gerekirse saldırıya da destek verecek bir savunma sistemi için yörüngede kalıyor. Aslında birçok bilimsel gelişmenin arkasında savunmayla ilgili nedenler bulunabiliyor."

Daha fazla üretim, daha fazla tüketim, ne olur biraz daha fazla!

http://blog.milliyet.com.tr/daha-fazla-uretim--daha-fazla-tuketim--ne-olur-biraz-daha-fazla-/Blog/?BlogNo=349400


"Öykü (hangi öykü olduğunu söylemeyeyim) aldığı basit önlemlerle insanın doğaya karşı büyük bir üstünlük sağlamasıyla başlıyor."

Neler oluyor sanatta?
http://blog.milliyet.com.tr/neler-oluyor-sanatta/Blog/?BlogNo=350607

"Hepimizin bildiği sözcükler sanki bir büyüyle bir araya gelip bambaşka dünyaların kapısını aralar. Hepimizin bir zamanlar karaladığı çizgiler düş kahramanlarına can verip uçarlar. Müzik derslerinde tanımak için ter döktüğümüz notalar içimizi coşkuyla ya da ince bir hüzünle doldururlar."

Neler oluyor dört duvar arasında?

http://blog.milliyet.com.tr/neler-oluyor-dort-duvar-arasinda-/Blog/?BlogNo=351650

"Sevgi, saygı, güven, paylaşmak, aşk, sıcaklık ve hoşgörü mü? Tüm değerlerin borsada işlem gördüğü günümüz yaşamında bunlarla huzur ve mutluluk bulmayı bekleyen varsa bence umudunu yitirmesin."

 
Toplam blog
: 72
: 274
Kayıt tarihi
: 08.01.12
 
 

1958 doğumlu. Mühendislik eğitimi aldı. Teknik alanda çalışırken kültürel konulara ilgisini sürdü..