Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

12 Kasım '08

 
Kategori
Söyleşi
Okunma Sayısı
1060
 

Onlar KOCAMAN çocuklar ''Dilek Ç.''

Onlar KOCAMAN çocuklar ''Dilek Ç.''
 

Onlar KOCAMAN çocuklar ''Dilek Ç.''


Konuk;Dilek Ç.
Söyleşi Yönetmeni; Sabiha Rana

- Merhaba Sevgili Dilek Ç. Öncelikle söyleşi teklifimizi kabul ettiğiniz ve bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Nasılsınız efendim?

- Teşekkür ederim. İyiyim. Milliyet Blog Ailesinin bir ferdi olarak, asıl ben size teşekkür ederim. Bu günü çok bekledim dersem inanır mısınız? :)

- İnanmaz olur muyuz Sevgili Dilek.. Ben Kaplumbağa'gillerden olduğum için, söyleşilerimizde o hızla gerçekleşiyor. Tabi affınıza ve sabrınıza sığınarak.. Ama gecikmeli de olsa, bizler sizi daha yakından tanıyacağımız için, sevinçli bir heyecan içindeyiz.. Öyle değil mi bizim mahalle?:) Bak herkes evet evet evet diyor.. :) ''Onlar KOCAMAN çocuklar'' söyleşisinin sorularıda artık klasikleşti. Ben şahsen tarihe geçeceğinden de eminim.. Malum sorulması kaçınılmaz olan şu soru ile başlamak istiyorum; Bize kendinizi tanıtır mısınız? Daha doğrusu, bizleri çocukluk anılarınıza misafir eder misiniz? Özellikle nasıl bir çocuktunuz bize anlatır mısınız?

Cevap: biraz içine kapalı , hayalperest ama genelde hayaller drama ya da entrika ağırlıklı

2 - Hiç unutamadığınız bir çocukluk anınız var mıdır?

Cevap: Bahçede komşu çocuklarıyla koşup, susayıp, can havliyle yerde duran bidonu kafaya dikip kana kana içtiğimi, ancak kandıktan sonra bidondakinin çamaşır suyu olduğunu anladığımı ve bir hafta çamaşır suyu istifra ettiğimi anımsıyorum, iğrençti ama şimdi komik geliyor.

3 - İlk okulda öğrendiğiniz ve severek hatırladığınız bir okul şarkısı var mıdır?

Cevap: İlkokul müdürümüz Sn.Ömer Kirman müzik derslerimizde bize kemençe çalar, türküler öğretirdi, en çok aklımda kalan da telgrafın tellerine kuşlar mı konar, insan sevdiğine de yavrum böyle mi yapar ( ne yapıyor acaba sevdiği buna diye düşünür düşünür hüzünlenirdim millet el çırparken, hüzünbaz mıyım neyim )

4 - Çocukluk arkadaşlarınızın arasında ilk aklınıza gelen kimdir?

Cevap: Cemil diye bir oğlan vardı safça biraz, bilek kuvvetine güvenen bir tip, bir gün artık neye kızdıysam okul yolunda bak Cemil ben öğrendim ki senin baban gerçek baban değilmiş, üveymiş dedim, eve gidene kadar ağladı(hay allahım nerden de uydurduysam), benim pis sırıtmalarım annesinin kapımıza dikilmesiyle son bulmuştu , bir de gülümseyerek anımsadığım okulun hademesinin kızıydı, erkenden okula gider ders başlamadan onunla oynardım, tam çıkaramadım ama Aslı’ydı sanırım ismi.

5 - Mahalledeki arkadaşlarınızla hangi oyunu daha severek oynardınız?

Cevap: Evcilik , ben anne olurdum genelde, yemekler pişirip, doyururdum onları ama cidden yemek pişirirdim, 10 yaşında falan başladım ufak tefek yemek yapmaya.

6 - Hangi komşunuzu sevgiyle hatırlıyorsunuz ve sizi komşunuzu sevmeye iten sebep neydi?

Cevap: Samsun’lu bir komşu teyze vardı, annemler bizi yalnız bırakıp işe gittiklerinde bizi göz hapsine alır , bahçe dışarı bırakmazdı, o zamanlar bana gardiyan gibi gözükse de şimdi sevgiyle anıyorum.

7 - Çocukken en çok neyi hayal ederdiniz?

Cevap:Büyümeyi, aşık olup evlenmeyi (ne halt olacaksa ) (Bencede:)

8 - Çocukken en çok sizi neler korkuturdu?

Cevap: Annem

9 - Çocukken okuduğunuz ve etkisinde kaldığınız bir kitap var mıdır?

Cevap:Annemin kitaplarını okumaya bayılırdım, en aklımda kalan Kurtuluş Savaşı dönemlerine ait, İzmir Ateşler Altında kitabıydı, okur okur ağlardım.

10 - Çocukluğunuzda gönül hoşluğuyla yaptığınız bir iyilik hatırlıyor musunuz?

Cevap: Halamın maddi durumunun çok kötü olduğunu duymuş, annemden gizli ne kadar altın takım varsa ona postayla yollamıştım))

11 - Büyüklerinizin size tembihlediği en az üç(3) nasihatı saymanızı istesek bunlar neler olabilir?

Cevap:
1- Kapıyı kimseye açma
2- Kardeşine sahip çık
3- Fazla arkadaş edinme (kimseye güvenme)

12 - Ailenizin size getirdiği yasaklardan hangisine daha çok tepki verirdiniz? Neden?

Cevap: Arkadaş edinmeme fazla müsaade etmiyorlardı çünkü evde yalnız kalıyorduk ve kardeşime bakmak zorundaydım, o zamanlar kızsam da şimdi hak veriyorum.(anne olduktan sonra daha fazla)

13 - Hangi oyuncağınızı özleyerek hatırlıyorsunuz?

Cevap: Çok fazla oyuncağım olmadı, hatırlamıyorum.

14 - Uçmak mı? yürümek mi? yüzmek mi?

Cevap: Uçmak da, uçan her şey de beni biraz ürkütür, denizi çok severim ama beni en iyi hissettiren yürümek, ayaklarımın yere basması yani..

15 - Küresel ısınmayla mücadele için, bizlere örnek olacak ne gibi alışkanlıklarınız var?

Cevap: Çok dikkat ediyorum, eskiden beri öyle gerçi, fuzuli su ve elektrik harcamam, kullandığım ürünlerin geri dönüşümlü olmasına dikkat ederim ve işyerinde kullandığımız atık kağıtları Tema Vakfı’na bağışlarım. (Tema Vakfı (Yaşar Bey.) 283 78 16 )

16 - Aile dendiğinde sizin aklınıza ne geliyor?

Cevap:Çocuk

17 - Ailece bir araya geldiğinizde (sizin ailenize has) geleneksel olarak yapılan (olmazsa olmaz) hangi yemekler olur o an sofranızda?

Cevap: Et, salata, rakı

18 - Yapmayı ya da yaşamayı isteyip de gerçekleştiremediğiniz içinizde ukde kalan bir şey var mıdır?

Cevap: Asker ya da polis olmayı çok isterdim ama sağlığım müsaade etmedi.

19 - Hangi mevsimi seversiniz?

Cevap:Sonbahar

(Biliyor musun Sevgili Dilek Sonbaharı sevdiğini öğrendiğimiz için, söyleşi zamanı olarak da sonbaharı bekledik? :)))

20 - Elinizde olsa gelecek nesillere faydalı olacak neler yapmak istersiniz?

Cevap:Elimde olsa çocukların hastalanmaması için özel bir aşı geliştirmek isterdim, en azından reşit olana kadar, savunmasız ve muhtaç olduklarından hasta olmalarına dayanamıyorum.

- Bu söyleşi adına biz, Milliyet Blog Ailemiz olarak size çok teşekkür ediyoruz.. Sizi çocukluk günlerinizle tanımak, çok masum ve keyifliydi.. Sizi iyi ki tanıdık. İyi ki buradasınız.. Size sevdiklerinizle birlikte mutlu bir yaşam diliyoruz.. ''Melekler yüreğinizden öpsün Sevgili Dilek Ç.''

- Çooooooook teşekkürler Dilek ç.

''İNSAN GÖZDÜR, GÖRÜŞTÜR, GERİSİ ETTİR. HZ. MEVLANA: http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=976897 Sevgili Dilek Ç.yi sayfasında ziyaret edip onu daha yakından tanımaya ne dersiniz..

- Evet bir sanal söyleşinin daha sonuna geldik. Başka bir söyleşide yeniden buluşmak üzere sevgili dostlarım..

Söyleşiye katılan dostlarımızın isimleri ve söyleşi linkleri:

Alev Meisel (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81365
Celal Çelik (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90208
Aydın Sevinç(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82411
İlyas Bayram (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84955
Zeynep Gülay Kibaroğlu (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=101023
Ufaklık (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90406
Kwan Yin (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=86021
Aydın Tiryaki (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=79270
Sema Çürük (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92141
Muzaffer Cellek (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=98929
Vakayinüvis ''Gülname Kurtgöz''(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=78875
Ali Gülcü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=87829
Ohannis(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=7960717
Özgün Kaplama (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81520
September1özlem (Özlem Gürlük) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93157
Mehtap Erel(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80828
Talip Bölükbaşı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92950
Metin Özkaya (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84083
Okan Tınmaz(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80033
Coşkun Karabulut (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=85479
Murat Ertaş (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=102648
Ahmet Balcı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88021
Pirmete(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80439
Faruk Sürener (Tarik) (söyleştuk) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82830
Ahmet Yılmaz (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93521
Alaattin Bender (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88520
Yakamoz35 (Murat Gülcek) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100328
Arif Öğütçü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88956
Shalimar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=99406
Savaş Şakar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=91485
Ahmet Üstündağ (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93877
Alyoşa Hülya Gülcek (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=109649
Emoş (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=132072
Akar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=133578
Dilek Ç. (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=144134

Sevgili Dostlarım,

Göstermiş olduğunuz sıcak ilgiye ve de değerli katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum.

Eğer aklınıza ve yüreğinize ''neden hep aynı sorular?'' diye, bir soru işareti düşmüşse Kİ
düşünmüşünüzdür mutlaka ''hayat hep aynı'' ama biz canlılar, farklı zamanlarda dünyaya geliyor, farklı duygular hissediyor ve farklı hayatlar yaşıyoruz... Anlıyacağımız, ''Hayatın soruları aynıdır. Çünkü; yanıtları farklıdır. Bizler o farklılıkta saklıyız'' da ondan efendim..

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Yüreğiniz dert görmesin. Emeğinize elinize sağlık. Lokum'umada sizede sevgiler yürekten... Huzurla

eLa-Ser 
 14.11.2008 13:49
Cevap :
Sevgili eLa-Ser bizim size sunduğumuz sevgilerimizide siz kabul ediniz lütfen. Ve biz size sıcacık mesajınız için teşekkür ederiz. Sağlık huzurla var olunuz olduğunuz yerlerde. :)  14.11.2008 14:26
 

Çok hoş birşey seni daha iyi tanıyabilmek yazıyı okudum ve gülümsedim,bazan kızdım,mesala korktuğun kişi annem demişsin,nedeni yok,,,,birde üzüldüm oyuncağın olmamış,,,,bunlardan etkilendim,,,,,,ama seni tanıdım ,,,,,sağlıcakla kal arkadaşım,,,,,

Alyoşa-Sevmek Güzeldir. 
 14.11.2008 13:08
Cevap :
Sevgili Dilek, Sevgili Alyoşa'nın yorumunu şahsınıza sunuyor ve ikinize sevgilerimi iletiyorum!  14.11.2008 14:31
 

Sayende öğrenmiş olduk Sabiş abam. Eline yüreğine sağlık. Uzun zamandır görüşemedik ( yazışamadık ) umarım iyisindir. Yazıları çoğunlukla takip ediyorum ama uzun boylu bir tadilat ( yeni ev ) işlerim olduğu için çok yorgun oluyorum ancak okuyabiliyorum. Bu durum bir kaç hafta daha devam edecek... Dilek Hanım: Çocukluğunuzda arkadaşınızın babasının aslında üvey babası olduğunu söylemenize ve o çocuğun hallerine çok güldüm:)) Hele bir de deterjanı su diye " kana kana " içmeniz yok mu? Aslında bu çocukluk anılarının en komiklerini bir araya toplayıp bloggerlerin çocukluklarından en ilginç anılar diye bir blog yazmak gerekir. Huuuu Sabiş Aba: " Yazı ver şunu:)) " Çok keyifli bir yazıydı, her ikinize de teşekkür ederim. Berlin'den sevgiler saygılar efendim.

OKAN TINMAZ 
 14.11.2008 12:05
Cevap :
Sevgili Okan Tınmaz! Biz birbirimize yorum yapmadık diye konu edecek cinsten değiliz biliyorsun Kİ ben en özürlüyüm bu konuda. Yeni evin hayırlı olsun ailenize. Sağlık huzurla yaşayınız. Sevgili Dileğin çocukluk anılarını okuduğumda düşünmedim değil hani acaba bu küçücük kızken cadı kazanına mı düştü diye? :) Okan'cığım, Allah nasip ederse bu söyleşilerimizi çok değişik konular altında tek tek değerlendirmeyi düşünüyorum! Sanıyom bu hepimizin hoşuna gidecek. Hele şu verdiğim söyleşi sözlerini yerine getirebiliyim. Benim için keyif sizlersiniz ruhunuzdan kalbinizden yansıttıklarınız.. Seni görmek güzeldi. Teşekkürler abacım. Allah işlerini rast getirsin.. :)  14.11.2008 12:53
 

Böyle cevap alacağımı tahmin etmiştim. Yorumumda zamanı size bırakmıştım. Siz nasıl isterseniz. Ama işinize karışmak gibi olmasın tabi de bu röportajı siz hazırladınız ve sizler sunuyorsunuz. Buna mukabil sizin kendi kendinize röportaj yapamayacağınızı düşünerek bu göreve talip olmak istiyorum. Sırası geldi mi severek bu göreve üstleniyorum. Yanlızca sizlerden bu görev için söz almak istiyorum. Sevgiler ve saygılar.

Ahmet Üstündağ 
 14.11.2008 11:27
Cevap :
Sevgili Ahmet Üstündağ, o zaman gelsin söz! :)  14.11.2008 11:29
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1986
Toplam yorum
: 5389
Toplam mesaj
: 722
Ort. okunma sayısı
: 4819
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster