Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

15 Mayıs '08

 
Kategori
Blog
 

Onlar KOCAMAN çocuklar ''Alyoşa''

Onlar KOCAMAN çocuklar ''Alyoşa''
 

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN ALYOŞA


''DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN ALYOŞA''

Günaydın sana değer vermediğimiz dünya, günaydın kıymetini bilmediğimiz ülkem, günaydın birbirimizi daha çok sevip saymamız gereken benden olan canlılar ve günaydın her gün daha ileriye giden ''Milliyet Blog Yazarı'' dostlarım... Hepinizi seviyorum!

Epeydir konu olarak ayrı kalsak da ''Onlar KOCAMAN çocuklar'' yazı dizimizden ben biliyorum ki yine hepimiz çocukluğumuzla birlikte ''Milliyet Blog Mahallemizde'' yine çocuksu hayeller kuruyor ve geleceğe dair kalemimizi (klavyemizi) parlatıyorduk.. Bunu yaparken de önümüzü, geleceğimizi, daha sevgiyle, saygıyla, akılla, fikirle ve hiç tükenmeyecek olan binbir umutla, her günün aydınlığına ayrı ayrı şehirler, ülkeler, ve evlerde uyanıyorduk her yeni gelen güne..

Bugün, koşa koşa, coşa coşa, biraz sizlerden uzakta olduğum yerlerden geldim bende evime.. Bu gün yetişmek istedim epeydir birlikte olamadığımız ve kutlayamadığımız, yine aramızdan birinin, güzel bir arkadaşımızın, bir hanımefendinin ''DOĞUM GÜNÜ'ne'' Fazla uzatmak istemiyorum.. Onun için, şu an sevgili Alyoşa Hanımefendinin gönül kapısının zilini çalmak üzereyim.

Ding dong ding dong ding dong ve kapıyı açan Alyoşa'dır :)))))

İYİ Kİ DOĞDUN ALYO ŞAAAA
İYİ Kİ DOĞDUN ALYO ŞAAAA
İYİ Kİ DOĞDUN ALYO ŞAA İYİ Kİ DOĞDUN ALYOŞAAaaaaaaa

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN ALYOŞAAaaaaa
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN ALYOŞAAaaaaa
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN kutlu olsun AL YO ŞAA aaaaa :)))))

- Sevgili Sabiha Rana inanamıyorum.. Bende şimdi sizinle yapacağımız söyleşiyi düşünüyordum.. Sizin sorduğunuz sorularla benim verdiğim cevapları yeniden düşüncelerimde canlandırıyordum.. Geldiğiniz ne kadar iyi oldu.. Hemde böyle birgünde..
- Sevgili doğum günü arkadaşım izniniz olursa hiç ara vermeden düşüncelerinizi hemen naklen yayınlıyalım.. Sizinde gördüğünüz gibi, bütün MB dostlarımız hepsi buradalar hem söyleşiyi okuyup hem de sizi kutlamak istiyorlar..

''O artık KOCAMAN bir kız''

1 - Sevgili güzel düşünceli Alyoşa, sizin bu çok özel gününüz de hani diyorum bir yıl daha KOCAMAN olmuşken bize kısada olsa çocukluğunuzu anlatır mısınız? Nasıl bir çocuktunuz?

1-Ben mavi gözlü, ama kumral saçlı çok güzel bir kız çocuğu imişim küçüklüğümde, mahallede beni sevmeyen yoktu, gözlerimin mavisi çok ilgi çekici olduğu için çok sevilirdim, çok yaramaz bir çocuktum çünkü ailenin sonuncu ve şımarık çocuğu idim.Her dediğim her istediğim olurdu çocukken, harika bir çocukluk zamanım oldu, arıyorum o günlerimi.

2 - Hiç unutamadığınız bir çocukluk anınız var mıdır?

2-Annem(Allah rahmet eğlesin) beni hiç dövmedi, dövmezdi de çocukken ama, birgün para istedim annemden, yok dedi, ben ısrar ettim, yine yok çocuk git başımdan dedi, ben yine ısrar ettim ve bağırdım para verrrrrrrrrr, diye o zaman kızmış olacak ki bana, dikiş dikiyordu o anda, elinde iplik makarası vardı biraz büyükçe, onu arkamdan bir attı, ben tam kaçıyordum ki kaçamadım, çünkü;ayak kemeğime denk geldi makara ve ayağım o an şişti. Sonra yine ayağımın şişliğini annem indirdi tabiki, bunu çok net hatırlıyorum, çocukluk anısı olarak.

3 - İlk okulda öğrendiğiniz ve severek hatırladığınız bir okul şarkısı var mıdır?

3-İlk okul şarkılarının hepsini çok severdim, ama ilk okul 3 e giderken ablam bir şiir ezberletmişti bana, onu paylaşabilirim sizinle. Bir Atütürk şiiriydi.

Beş yıl önce küçüktüm
Sana diz çökemedim
Adın neydi bilmiyordum
Gözyaşı dökemedim

Gün günden üstün
Kalbim parçalanıyor
Sen yoksun yalnız kaldım
Yüreciğim yanıyor.

Sağ olsaydın her bayram
Yine çınlardı sesin
Neredesin Atatürk'üm
Atatürk'üm neredesin.

Sesim ulaşmaz ama
İçim yanıyor inan
Birşeyler oluyorum
Seni andığım zaman.

Bu şiiri bir güzel ezberleyip 3 sınıfta 10 Kasım da söylemiştim.

4 - Çocukluk arkadaşlarınızın arasında ilk aklınıza gelen kimdir?

4-Çocukluk arkadaşlarım çoktu hemde o kadar çoktu ki hangi birini yazayım, Belgin, Fatoş, Feruş, İbo, Muammer,
İlk isim kimdi derseniz, Belgin di diyebilirim, onunla aynı kafaydık çünkü, çok iyi anlaşırdık, her yere beraber gider, herşeyi beraber yapardık Arkadaşlığımız Lise ye kadar devam etti.(2000 li yıllarda zehirlenerek ölmüş, duyunca çok üzülmüştüm)

5 - Mahalledeki arkadaşlarınızla hangi oyunu daha severek oynardınız?

5-Arkadaşlarımla birçok oyunu paylaşırdık, en çok tombilibiç oynardık, tombilibiç, yerdeki kiremik parçalarını üst üste sıralardık, bir metre ileri bir şerit çekerdik, o şeritten topu atar kiremitleri düşürmeye çalışırdık, düştümü kazanırdık, öyle bir oyundu işte. Birde çok saklambaç oynardık arkadaşlarımla.

6 - Hangi komşunuzu sevgiyle hatırlıyorsunuz ve sizi komşunuzu sevmeye iten sebep neydi?

6-Komşularımızın hepsi çok iyi insanlardı, paylaşımcı insanlardı, çünkü o zamanlar yokluk çoktu, varlık yoktu herkezde, Müjgan teyzem vardı bir tane kızları Seher ve Sezin, onları çok severdim, benimle çok ilgilenirlerdi çok severlerdi beni.(Hala kendileriyle görüşüyorum)

7 - Çocukken en çok neyi hayal ederdiniz?

7-Çocukluk hayallerim çoktu aslında benim, hayal kurmayı hep sevmişimdir, çocukken hep çok paralı olmayı düşlerdim, çünkü Anneme hizmetçi tutmak isterdim, annem çamaşırları elde ve leğende yıkıyordu çünkü, ona bakar, öğle iç geçirirdim, sonra bizimle çok ilgilendiği için çok yorulurdu, o zaman yine ona bakıp üzülürdüm ve muhakkak param olunca anneme hizmetçi tutacağım o yorulmayacak bizimle ilgilenecek hep derdim (Hiç büyümeyecekmişim gibi)


8 - Çocukken en çok sizi neler korkuturdu?

8-Çocukken ben çok yaramazdım, beni korkutmak için komşumuz iğne yapan bir Refika hanım vardı, ondan çok korkardım ben, iğneci idi çünkü. Bir yaramazlık yaptığımda, aile büyüklerim hemen 'Çağırırım bak iğneci Refika'yı ' derlerdi ödüm patlardı, otururdum hemen yerime.

9 - Çocukken okuduğunuz ve etkisinde kaldığınız bir kitap var mıdır?

9-Çocukken de çok kitap okurdum ben, büyüdüm gittim hala kitap okuyorum, bu çok güzel bir alışkanlık bence, Çocukken okuduğum bir kitap ismi ''Kitap Kurdu'' idi, yazarını şimdi hatırlamıyorum, çok güzel bir çocuk kitabıydı.

10 - Çocukluğunuzda gönül hoşluğuyla yaptığınız bir iyilik hatırlıyor musunuz?

10-Çocukken iyiliğin tam anlamını bilmediğim için pek iyilik yaptığım söylenemez, ama komşular bakkala gönderirlerdi, çoğuna gitmezdim ama bazı sevdiğim komşulara gider alırdım ne istiyorlarsa bakkaldan, Müjgan teyzeye ekmek alırdım, onu hatırlıyorum.

11 - Büyüklerinizin size tembihlediği en az üç(3) nasihatı saymanızı istesek bunlar neler olabilir?

11-Büyüklerimiz o zamanlar çok nasihatte bulunurlardı bize, saymakla bitmez.

a)Nereye gittiğini bilelim, derlerdi
b)Sana taş atana sen ekmek at derlerdi
c)Büyüklerine cevap verme Allah baba taş eder, derlerdi,

12 - Ailenizin size getirdiği yasaklardan hangisine daha çok tepki verirdiniz? Neden?

12-Babam çok sert ve katı bir babaydı, sonradan çok merhametli olduğunu anladık ama çok geçti artık, Babam beni okulun hiç bir gezi yerlerine göndermedi, 'Sen kız çocuğusun ne olur ne olmaz boşver gitmek yok' derdi, bende gidemezdim, buna çok kızıyordum ilk okulda ama sonra nasıl olsa göndermeyecek diye, Orta okul ve Lisedede hiç izin istemedim gezilere giderlerken çünkü nasıl olsa izin vermeyecekti. Evde huzursuzluk yaratmaktansa gitmezdim daha iyi idi, öğle düşünüyordum o zamanlar.

13 - Hangi oyuncağınızı özleyerek hatırlıyorsunuz?

13-Bir sürü oyuncaklarımız vardı bizim çocukluğumuzda, meşeler, kaytanlı tokalar, bebekler, arabalar, toplar.
En çok renkli kaytanlı tokalarım vardı onları çok severdim, Belgin arkadaşımla çok çevirirdik tokaları, onları hatırlıyorum.

14 - Uçmak mı? yürümek mi? yüzmek mi?

14-Yürümek tabiki, şu an sağlık ve rahatımı düşündüğüm için yüremek diyorum ve her sabah birbuçuk saat yürüyorum, yürümeyi çok seviyorum, hiç uçmadım yükseklik korkum var. İzmirliyim ama yüzmeyi bilmiyorum maalesef.

15 - Küresel ısınmayla mücadele için, bizlere örnek olacak ne gibi alışkanlıklarınız var?

15-Küresel ısınma mücadelesi için neler yapılmaz ki, Poşet ambalaj kullanmamalıyız, Işıklandırmalarımızı asgariye indirmeliyiz, Televizyonu tamamen kapatmalıyız, fişi takılı bırakmamalıyız, Boş arazileri ağaçlandırmalıyız, Akan su tesisatlarımızı onarmalıyız, vs vs vs, Hepsinin uygulaması olsa zaten bu sorun ortadan kalkar ama, , , , , ,

16 - Aile dendiğinde sizin aklınıza ne geliyor?

16-Aile denince ilk aklıma gelen, sert bir baba (Çok sonraları merhametli ve sevecen olduğunu anladık ama), Çok harikalar üstü harika bir anne, bir çok ağabey, birçok abla, babaanne ve hala, Benim ailem bu kadar büyüktü çünkü, Ailemi çok seviyorum.

17 - Ailece bir araya geldiğinizde (sizin ailenize has) geleneksel olarak yapılan (olmazsa olmaz) hangi yemekler olur o an sofranızda?

17-Babam en çok ıspanaklı börek severdi ve her hafta yaptırırdı, onu hatırlıyorum, birde en çok tarhana çorbası içerdik onu hatırlıyorum. Ben annemle birlikte güzel tatlılar yapardık, akşam eve gelecekler için,

18 - Yapmayı ya da yaşamayı isteyip de gerçekleştiremediğiniz içinizde ukde kalan bir şey var mıdır?

18-Üniversiteyi okuyup Jinekolog Doktor olmak isterdim hep, çünkü dünyaya gelen varlığı ilk ben görecektim, bu çok müthiş bir duygu olsa gerek, ama okuyamadım ve olamadım bu içimde bir ukde olarak kalmıştır hep.

19 - Hangi mevsimi seversiniz?

19-Her mevsimi çok severim ama İlkbaharı daha çok severim çünkü Mayıs ta doğdum, ve ilk bahar çok güzel bir mevsim.

20 - Elinizde olsa gelecek nesillere faydalı olacak neler yapmak istersiniz?

20-Gelecek nesillere Sevgi, saygı, hoşgörü, iyilik, bereketi çok olan bir Dünya bırakmak isterdim elbet.
Bizlerden daha güzel yaşamaları adına.

Ve, , , , , , , , , , , , , , , , ,

BU SÖYLEŞİYİ BENİMLE YAPTIĞI İÇİN SAYIN SABİHA HANIMEFENDİYE SONSUZ SEVGİ SAYGI VE ŞÜKRANLARIMI BELİRTİRKEN, HEPİNİZE SEVGİ VE SAYGILAR GÖNDERİYORUM, HEP MUTLU OLUN, HEP MUTLU KALIN, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bizde Sevgili Alyoşa'ya sağlık huzur içinde ve hep mutlulukla ama hep mutlukla yaşamasını daima sevdikleriyle birlikte çok mutlu olmasını diliyoruz..

''Melekler yüreğinden öpsün Sevgili Alyoşa''

''Milliyet Blog Ailemiz''

GÜLSE CAN / DOSTLUK : http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=1104480 Alyoşa ''SEVMEK GÜZELDİR'' diyor.. Hadi şimdi, sevgili dostumuzun gönlünde ve kaleminde yol alan, sevmenin ayrıcalığına konuk olmaya ne dersiniz dostlarım...

Evettt artık bütün dünyanın da bildiği gibi, :) ''Onlar KOCAMAN Çocuklar'' adı altında ''Milliyet Blog'da'' siz dostlarımızın da nazik katılımlarıyla, söyleşiler yaptık.. Biz bu söyleşileri e-posta yoluyla gerçekleştirdik ve sizlerinde bildiği gibi, biz bu söyleşileri hazır ettikçe yayınlıyoruz!

Konuyla ilgili blogumuz: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=76762
Konuyla ilgili ilk blogumuz! http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=52260

Söyleşiye katılan dostlarımızın isimleri ve söyleşi linkleri:

Alev Meisel (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81365
Celal Çelik (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90208
Aydın Sevinç(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82411
İlyas Bayram (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84955
Zeynep Gülay Kibaroğlu (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=101023
Ufaklık (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90406
Kwan Yin (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=86021
Aydın Tiryaki (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=79270
Sema Çürük (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92141
Muzaffer Cellek (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=98929
Vakayinüvis ''Gülname Kurtgöz''(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=78875
Ali Gülcü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=87829
Ohannis(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=7960717
Özgün Kaplama (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81520
September1özlem (Özlem Gürlük) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93157
Mehtap Erel(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80828
Talip Bölükbaşı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92950
Metin Özkaya (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84083
Okan Tınmaz(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80033
Coşkun Karabulut (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=85479
Murat Ertaş (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=102648
Ahmet Balcı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88021
Pirmete(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80439
Faruk Sürener (Tarik) (söyleştuk) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82830
Ahmet Yılmaz (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93521
Alaattin Bender (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88520
Yakamoz35 (Murat Gülcek) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100328
Arif Öğütçü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88956
Shalimar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=99406
Savaş Şakar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=91485
Ahmet Üstündağ (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93877
Alyoşa Hülya Gülcek (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=109649
Emoş (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=132072
Akar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=133578
Dilek Ç. (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=144134

Göstermiş olduğunuz sıcak ilgiye ve de değerli katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum..

Gönül notum:Efendim. Eğer aklınıza ve yüreğinize neden hep aynı sorular diye, bir soru işareti düşmüşse Kİ
düşünmüşüzdür mutlaka ''hayat hep aynı'' ama biz canlılar farklı zamanlarda dünyaya geliyor, farklı duygular hissediyor ve farklı hayatlar yaşıyoruz...

''Hayatın soruları aynıdır. Çünkü; yanıtları farklıdır. Bizler o farklılıkta saklıyız..''

Söyleşi Yönetmeni: Çingen Sabiş.

****************************************************************************
GÖNÜL PAYLAŞIMLARIMIZ***

<ımg height="305" src="http://www.bababeniokulagonder.org/images/yenilogo.gif" width="185" border="0">
http://www.bababeniokulagonder.org/index2.html

ANADOLU'DA BİR KIZIMIZ VAR, ÖĞRETMEN OLACAK!
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=45243

MEHMETÇİK VAKFI
http://www.mehmetcik.org.tr/

TERÖR! ŞEHİTLERİMİZİN ACISINI ALACAĞIZ SENDEN
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=68533

TERÖR GÜVENLİK
http://www.terorizm.info/

TÜRK HAVA KURUMU http://www.thk.org.tr/ozelsayfa.htm

''İSTİKBAL GÖKLERDEDİR'' TALİP BÖLÜKBAŞI
http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=592339

Gönül notum 1:Lütfen cep telefonlarınızdan 6 YTL karşılığında YANGIN yazıp 3919'a gönderin.
Bunu yaparak, ''YANGIN UÇAĞI'' ALIMINA KATKI SAĞLAMIŞ OLACAKSINIZ..
Derhal YANGIN yazın ve 3919'a gönderin..

Gönül notum 2:Kurban derilerini, fitre, zekat vs. gönül yardımlarınızı Allah rızası için, THK'na makbuz karşılığında teslim ediniz.''Gerekirse kendiniz gidiniz.'' Kapınıza, elinize, ayağınıza kadar gelecek diye, görevlileri beklemeyiniz. Size en yakın THK'na gidiniz ve kendi eliniz ayağınızla bu yardımları yapınız ve makbuzunuzu da alarak bu sevabı gerçekleştiriniz..

BEDENSEL ENGELLİLERLE DAYANIŞMA DERNEĞİ
http://www.bedd.org.tr/www/

SORUMLULUKLARIMIZ ''Ohannis''
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=76077

*** TURCELL Faturalı hattınızdan 5904'e göndereceğiniz her ''BOŞ MESAJ'' ile TEKERLEKLİ SANDALYE KAMPANYAMIZA 5 YTL BAĞIŞTA BULUNABİLİRSİNİZ.. Bir nefeste sizden..

KİTVAK ''KEMİK İLİĞİ TRANSPLANTASYON VAKFI'' BU ÇOCUKLARIMIZLA İLGİLİ LÜTFEN BİLGİ SAHİBİ OLALIM. http://www.kitvak.org/

TEMA
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=69132

BAY TEMA
http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=1058587

Şevkatli yüreklere!

Yürümek istiyorum öğretmenim!
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=86568

Küçük Faruk için ''damlaya damlaya göl olur''
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=87468

''MELEKLER YÜREĞİNİZDEN ÖPSÜN''

Bunlar benim gönül paylaşımlarımdı bende sizin ''gönüllü çingeneniz''

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..